TINARIWEN ponovo u Zagrebu!

clip_image001Miljenici zagrebačke publike, fantastični heroji pustinjskog bluesa Tinariwen vraćaju se pred domaće fanove u ponedjeljak 26.09., ovoga puta u Tvornicu kulture

Band dolazi na turneji kojom promoviraju novi album "Tassili", nastavak na izuzetno uspješan "Imidiwan" iz 2009.
U razdoblju od posljednjeg studijskog izdanja Tinariwen su postali miljenici gotovo svakog ozbiljnijeg indie bloga/portala s obje strane Atlantika, te višestruko proširili ionako veliku bazu fanova. Vidljivo je to i u gostima na novom albumu; oni uključuju članove TV on the Radio, dio gitara odsvirao je Nels Cline iz Wilco, a za puhačke instrumente pobrinuli su se Dirty Dozen Brass Band in New Orleansa. Album izlazi 30. kolovoza za kultnu američku kuću ANTI Records, a Zagreb će biti jedan od prvih gradova koje će Tinariwen posjetiti nakon objave albuma.

Kada su se jače probili na medijsku scenu prošlog desetljeća, Tinariwen je netko odlično opisao kao band koji zvuči kao da su se Keith Richards, John Lee Hooker, Primal Scream i Grateful Dead izgubili u Sahari na 10 godina, te se vratili natrag zajedno kao band. Kasnije ih je pratio i glas jedinog world music banda koji se u potpunosti probio i kod indie rock publike, a među njihove fanove ubraja se cijela prva liga svjetske rock scene.

Osnovani su u Gadafijevom izbjegličkom kampu za tuareške pobunjenike, a samo njihovo ime (u prijevodu ‘prazan prostor’) opisuje njihov dom – beskrajne pustinje Sahare.

Koncert Tinariwena svakako je prava poslastica jesenske klupske sezone u Zagrebu, a karte u prodaju idu već od četvrtka 16.06.
Pretprodajna mjesta su Dallas music shopovi, Dancing Bear, Dirty Old shop, Rockmark, Tvornica kulture, sva Eventimova prodajna mjesta, www.eventim.hr i www.dallasmusicshop.com

Ček dis aut