Tvorac Frickelsounda u Zagrebu

Dapayk_web4Za početak svibnja zagrebački je Sirup pripremio pravo iznenađenje za ljubitelje melodičnog minimala i groovy electra! Jedan od glavnih protagonista svjetske elektronske scene i čovjek koji iza sebe ima desetljeće stvaranja glazbe, 7 studijskih izdanja, preko 50 singlova, više od 70 remikseva za razne glazbenike i producente te brojna gostovanja u svjetskim klubovima i na velikim festivalima, u sklopu Klubikon turneje stiže zakuhati jednu odličnu večer. On je Dapayk Solo, a datum koji će zainteresirani morati rezervirati je petak, 09. svibnja 2014.

Dapayk Solo, Marek Bois, Dredl Kibosh, Frauds In White, Geheimtipp, Kokoschka, Sonstware, Wooling i Dapayk & Padberg aliasi su pod kojima Niklas Worgt gradi dugogodišnju karijeru glazbenika i producenta. Da je u tome više nego uspješan svjedoči i činjenica da od svoje petnaeste godine i prvog susreta sa studijem nije prestao stvarati. U počecima koncentriran na drum’n’bass, house i techno, Niklas je postupno kreirao svoj vlastiti prepoznatljiv zvuk okarakteriziran kao mješavina minimala, elektronice i breakbeata koju on sam naziva ‘Frickelsound’. S izdanjima za izdavačke kuće poput Stil vor Talent, Herzblut te na svojoj matičnoj kući Mo’s Ferry Prod., Dapayk već preko deset godina potvrđuje svoju aktualnost i suvremenost. Sa svojim inspirativnim live setom proputovao je čitavu planetu i stekao iskustvo s kojim zna točno što jedan dobar party treba. U tandemu s njemačkim modelom i suprugom Evom Padberg dio je projekta Dapayk & Padberg, kojim je također ostvario niz uspješnih međunarodnih nastupa i mnogobrojna izdanja.

Izvrsnom berlinskom producentu pridružit će se i Lazo koji je od 2010. godine, zajedno s Lukom Cipekom, poznatiji pod svojim alter egom Jedi Jet. Duo koji posljednjih deset godina redovito izdaje za Dapaykov label Mo’s Ferry Prod., ovim partyjem ujedno započinje i novu klupsku večer. Pod imenom Long Play, ona će se od jeseni održavati jednom mjesečno te okupljati mnoge relevantne glazbenike underground scene, zajedno s obaveznim domaćim imenima, a neće im biti stran ni pokoji ‘label showcase’. Jedi Jet će tulumu pridonijeti svojim klasičnim house zvukom i kaotičnim elementima glitch i micro house pravaca, a tu je i jedan od domaćih producenata koji ne zna za odmor te redovito odskače od ‘običnog’ u glazbi – Examine (Cycle). Za kraj, svoj će desetogodišnji opus s posjetiteljima podijeliti i osnivač network_nietwork – LittleG.

FB Event: Long Play pres. Dapayk Solo, powered by Klubikon

http://mosferry.de/dapayk/hello/
http://soundcloud.com/dapayk
http://mosferry.de/mosferry/artists/jedi-jet/
https://soundcloud.com/jedijet
www.soundcloud.com/examine
https://www.facebook.com/nietWork?fref=ts

Ček dis aut