TWILIGHT – 30 godina Sisters Of Mercy

Najdugovječniji i najveći alternativni party u ovim krajevima, a i šire, „Twilight Party“, pod vodstvom čovjeka koji je već 30 godina u svijetu alternativne scene, zvanog Tomi Phantasma (koji je i sam veliki fan Sistersa), organizira obilježavanje 30. godišnjice najvećeg gothic rock sastava svih vremena; The Sisters Of Mercy!

Sisters su bend koji je proizašao iz punk rock scene i stvorio novi pogled na glazbu i samu vizualu svojim originalnim dubokim vokalom, upotrebom ritam mašine u kombinaciji sa snažnim bas dionicama i mračnim gitarskim rifovima i melodijama dok su vizualno prvi isfurali kontarlight i puno dima što je zaštitni znak njihovih koncerata i dan danas kada to radi večina bendova. Glavni lik cijele priće je mrzovoljni ego manijak po imenu Andrew Eldritch koji je baš zbog svojih „mana“ uspio nametnut svoje vizionarske ideje i postao legenda u rock svijetu. Sisters su utjecali na gro bendova i stilova te ostali vjerni sami sebi i nakon 30 godina! Pored toga su Sisters jedan od bendova sa najviše fanatičnih fanova, najviše obrađenih pjesama, najviše bootlega, najviše „tribute to“ albuma iako su u svojoj karijeri objavili samo tri studijska albuma i dvije kompilacije! Njihovi hitovi su i dan danas aktualni na radio valovima i u klubovima, samo se prisjetimo nezaobilaznih; „Temple Of Love“ na kojoj pjeva Ofra Haza, „This Corossion“, „Lucretia My Reflection“ i „Dominion“ u kojima svira gothic ikona Patrticia Morisson, „More“, „Vision Thing“, „Walk Away“, „No Time To Cry“, „Marian“, „First & Last & Alays“, „Alice“,……

Sisters su trenutno na europskoj turneji povodom 30 godišnjice. No pošto na žalost neće doći do naših krajeva ovu obljetnicu ćemo proslaviti bez njih 25. ožujka u zagrebačkoj Močvari . Na programu će biti njihov live video iz 1985. godine „Wake“ koji je 1986. proglašen za najbolji live video i svi video spotovi plus auto presjek Sisters radova. Nakon Sisters dijela večeri će Tomi Phantasma i Marin vrtit sve dark i gothic hitove i bendove koji su radili glazbu pod utjecajem Sistersa.

Parti započinje u 22 sata a cijena ulaznice će iznositi 25 kn..

Ček dis aut