VALHALLA – heavy metal party u Močvari

Valhalla---03-05-2013----plNakon podizanja hrvatske heavy metal scene iz prašine i uspješnih Valhalli koje su se održale u siječnju i ožujku, vraćamo se u jeku proljeća, početkom svibnja na isto mjesto – u Močvaru! Valhalla je heavy/power metal party koji se održava od davne 2008. godine. Tradicija je započeta u kultnom metal baru Runa. Zbog velikog interesa party se preselio u bar Dobar Zvuk, zatim u klub Željezničar i sada na novu lokaciju – legendarni zagrebački alternativni klub Močvara. U Močvari, kao i do sada, možete očekivati ultimativni heavy metal tulum uz najbolje bendove hrvatske heavy scene. Ali, naravno, to nije sve! Prije, između i nakon bendova, dodatno će vas zagrijavati DJ Lawless & DJ Kneža, koji će vam puštati glazbeni mix na kojem ćete moći čuti junake heavy i power metala kao što su Hammerfall, Helloween, Stratovarius, Blind Guardian, Iron Maiden, Manowar, Metallica, Saxon, Edguy, Black Sabbath, Lost Horizon, Running Wild, Iced Earth, Rhapsody Of Fire, Sabaton, Grave Digger, DragonForce, Gamma Ray, Ronnie James Dio, Avantasia te ostale dobre zvukove brzih bubnjeva, melodičnih solaža i moćnih vokala. Dođite, uživajte, pjevajte i zabavljajte se te sudjelujte u stvaranju magične metal atmosfere!

PERFECT GENTLEMENSCH (Helloween tribute – Zagreb)

Nakon što su bendovi Helloween i Gamma Ray na zajedničkoj turneji razvalili Ljubljanu sredinom ožujka i, nažalost, zaobišli Hrvatsku, u Močvaru nam stiže jedini hrvatski Helloween tribute bend, zagrebački momci – Perfect Gentlemensch. Članovi koji čine okosnicu ovog benda sviraju skupa još od davne 2003. godine. Održali su mnogobrojne nastupe u Zagrebu i okolici te im je ovo drugo gostovanje na Valhalli (svi se sjećamo nastupa iz prosinca 2010. godine kada su razvalili klub). Peteročlana družina predvođena moćnim Srđanovim vokalom pali na lomači i u pakao šalje sve metalce žedne old school njemačkog power metala!

RISEN TO RECLAIM (Modern Metal – Rijeka)

http://www.risentoreclaim.com/
http://www.facebook.com/RisenToReclaim

Peteročlani bend djeluje od siječnja 2007. godine. U kolovozu 2011. godine izdali su svoj prvi album Explicit Imagination. Njihove pjesme su melodične, kombinacija starih i novih stilova heavy metala – originalan materijal koji je rezultat pokušaja da zadovolje glazbene ukuse svih članova benda. Svoje muzičke uzore vide u bendovima kao što su: Pantera, Iced Earth, Metallica, SOAD, Rage, Lamb of God, Arch Enemy, In Flames, Megadeth… Bend trenutno radi na svom materijalu za drugi studijski album kojega planiraju izdati tijekom 2013. godine.

OVERPOWER (Heavy/Thrash Metal – Zagreb)

http://www.facebook.com/overpowerband

Overpower je četveročlani groove/thrash metal bend iz Zagreba koji postoji već 6 godina. Na bend su utjecali neki od bendova kao što su: Metallica, Iron Maiden, Pantera, Slayer, Down, Sepultura… Odsvirali su nekoliko koncerata u Zagrebu i okolici, a sada dolaze u Močvaru pokazati svoju istinsku mješavinu heavy i thrash metala. Repertoar im se sastoji od autorskog materijala uz poneku obradu.

U sklopu Valhalle održati će se promocija najvećeg metal festivala na našim prostorima (Metaldays – 21.07.-27.07.2013. Tolmin Slovenija). U sklopu Valhalle ćemo podijeliti 1 festivalsku ulaznicu za ovaj odlični festival (nastupaju Iced Earth, Sonata Arctica, Alestorm, Wintersun, In Flames, Powerwolf…). Početkom ožujka izašao je novi studijski album metal velikana Saxon – Sacrifice. Heavy metal velikani, u sklopu turneje na kojoj promoviraju album Sacrifice, dolaze posjetiti Sloveniju i zaustavljaju se u Ljubljani 12.06. (Kino Šiška). U suradnji s Twilight promotion, također radimo zagrijavanje za zagrebački koncert Joea Satrianija koji će se održati 22.05. u zagrebačkoj Tvornici Kulture (u nagradnoj igri dijelimo 1 ulaznicu za ovaj koncert). Svi sretnici koji kupe kartu za Valhallu (po ultra recesijskoj cijeni od 20kn) sudjeluju u bogatoj nagradnoj igri (dijelimo festivalsku ulaznicu za Metaldays i ulaznicu za zagrebački koncert Joe Satrianija), imat će priliku preslušati novi album Saxona te uživati u ultimativnoj metal slušaoni, kao i u odličnoj svirci 3 metal benda!

Satnica:

21:00-22:00 – Saxon – Sacrifice – promocija albuma
22:00-22:30 – Overpower
22:45-23:30 – Risen To Reclaim
23:45-01:15 – Perfect Gentlemensch HELLOWEEN TRIBUTE                           
01:15-04:00 – heavy/power metal party by DJ Lawless & DJ Kneža

Valhalla info e-mail – valhallacroatia@gmail.com

Ček dis aut