VIP Klub: Ciklus klasične glazbe – New Sax Quartet

Oglas

Treći koncert iz ciklusa klasične glazbe u Vip clubu održat će se u subotu, 28. siječnja, s početkom u 20 i 30 sati. Nastupit će New Sax Quartet, kojeg čine četvorca mladih hrvatskih saksofonista, a izvodit će djela J. L. Darbellaya, C. Francka, D. Detonija, S. Dedića i G. Ligetija. Cijena ulaznice je 30 kn, dok je za studente ulaz besplatan (uz predočenje x-ice).

New Sax Quartet čine Nikola Fabijanić (sopran saksofon), Gordan Tudor (alt saksofon), Goran Jurković (tenor saksofon) i Tomislav Žužak (bariton saksofon). Svi su redom diplomanti zagrebačke Muzičke akademije u klasi profesora Dragana Sremeca, a usavršavali su se na konzervatorijima u Parizu,  Amsterdamu i Beču te na seminarima kod renomiranih svjetskih saksofonista. U posljednjih desetak godina, upravo su u formaciji kvarteta ostvarili niz zapaženih nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu.

New Sax Quartet pridaje posebnu važnost promociji glazbe mladih inozemnih i hrvatskih autora. Dosad su praizveli djela M. Ivičević, F. Đurovića, M. Kranebittera, a u pripremi su i nove praizvedbe. Članovi kvarteta bave se i pedagoškim radom. Predaju na Muzičkim akademijama u Zagrebu i Novom Sadu, glazbenim školama u Zagrebu, Splitu, Jastrebarskom i Samoboru, a djeluju i kao mentori na majstorskim radionicama u Hrvatskoj i inozemstvu. Zajedno su pokrenuli Školu saksofona u Jaski, međunarodni proljetni seminar za učenike i studente saksofona.

NEW SAX QUARTET:
Nikola Fabijanić – sopran saksofon
Gordan Tudor – alt saksofon
Goran Jurković – tenor saksofon
Tomislav Žužak – bariton saksofon
gost: Ivan Batoš, klavir

PROGRAM:
• J. L. Darbellay: Séquences
• C. Franck: Variations symphoniques, verzija za klavir i kvartet saksofona, obr. Ivan Batoš – Gost: Ivan Batoš, klavir
• D. Detoni: 44 per 4 in 4, za kvartet saksofona i elektroničku jeku
• S. Dedić: Cantus fractalus
• G. Ligeti: 6 Bagatelles, verzija za kvartet saksofona, obr. Fabio Oehrli

Ček dis aut