Zagrebački petak 13. u znaku swinga

GM (Lisinski)small

Koncert jednog od najpoznatijih Big Bendova na svijetu, vrhunskog Glenn Miller Orchestra, održat će se u petak, 13. siječnja i time će  otvoriti sezonu velikih koncerata u 2012. godini. S obzirom da je riječ o nerijetko intrigantnom petku trinaestom, organizatori su odlučili profilirana mjesta za ljubitelje jazza u potpunosti odjenuti u – dobri, stari swing te svako praznovjerje eliminirati vrhunskom glazbom. Tako će se after party koncerta održati u novootvorenom Vip clubu ispod Gradske Kavane, a ulaz će biti moguć samo uz ulaznice za nastup Glenn Miller Orchestra.

Već više puta najavljivana noć elegancije i swinga održat će se za tjedan dana u K.D. Vatroslav Lisinski, a nastup Glenn Miller Orchestra po mnogima je glazbena poslastica koja se ne propušta. Bezvremenskih skladbi poput “Moonlight serenade”, “In The Mood” ili “Pennsylvania 6-5000” danas ne bi bilo bez jednog od najistaknutijih kompozitora i glazbenika s početka prošlog stoljeća – a to je Glenn Miller. Bio je jedan od najzaslužnijih za razvoj i popularnost američke glazbene scene u četrdesetim godinama 20. stoljeća, no njegova životna priča nesretno je završena prije 78 godina kad je u nerazjašnjenim okolnostima nestao prelazeći La Manche. Iako je napustio ovaj svijet prije više od pola stoljeća, orkestar koji nosi njegovo ime i dalje prenosi odličnu glazbu i pozitivnu energiju gdje god nastupao te oduševljava brojne generacije ljubitelja dobre glazbe.

Glenn Miller Orchestra do sada je oduševio je gotovo 4 milijuna ljudi stoga ne propustite bio dio velike svjetske priče koju nam u Zagreb donosi jedan od onajpoznatijih Big Bendova na svijetu.

Ulaznice za ovogodišnji koncert gotovo su dvostruko povoljnije od ulaznica iz 2008., a podijeljene su u četiri kategorije: 150kn, 180kn, 220kn i 260kn i još su nekoliko dana dostupne na blagajni dvorane Lisinski (svakim danom od 10 – 20 sati, subotom od 9 – 14 sati) i putem www.ulaznice.hr

After party koji će se održati u Vip clubu na Trgu Bana Jelačića (ispod Gradske kavane) počet će netom nakon završetka koncerta.

Ček dis aut