Orginalni Black Sabbath nakon 33 godine!

Black Sabbath

Nakon dosta nagađanja i poluinformacija, od jučer je službeno – orginalna postava Black Sabbatha – gitarist Tony Iommi, pjevač Ozzy Osbourne, basist Geezer Butler i bubnjar Bill Ward, ujedinili su se kako bi snimili prvi studijski album nakon 33 godine! Album će producirati Rick Rubin (Slayer, Metallica), a nakon njegove službene objave slijedeće godine bend planira i veliku svjetsku turneju.

Osbourne, Iommi, Butler i Ward su se jučer okupili u Los Angelesu na ekskluzivnoj press konferenciji u legendarnom klubu Whisky A Go-Go, u kojem su prije točno 41.godinu na isti datum odsvirali svoj prvi losanđeleski nastup.

Nakon 70 milijuna prodanih zajedničkih albuma, Gammyem nagrađivani očevi heavy metala, još jednom su potpisali ugovor sa svojim orginalnim izdavačem Vertigo i trenutno se nalaze u studiju gdje rade na novom albumu zasad još nepoznatog naslova. Ovo će biti njihov deveti zajednički studijski album i prvi nakon posljednjeg (zajedničkog!) “Never Say Die!” iz 1978.

Za slijedeće ljeto, Black Sabbath je najavio nastup na britanskom Download Festivalu 10.lipnja koji će ujedno označiti i početak njihove svjetske turneje.

Black Sabbath od sada možete pratiti i na njihovoj prvoj službenoj web stranici Blacksabbath.com, te bend uz to, prateći svjetske i tehnološke trendove, otvara i svoje službene profile na Facebooku i Twitteru, kako bi svi fanovi bili bliže službenim obavijestima ovih stvaraoca heavy scene s početka ‘70ih.