Orgy se vratio s videom „Grime of the Century“

Ponovo okupljeni kalifornijski death pop bend Orgy predvođen frontmanom Jay Gordonom pojavio se na sceni s novim singlom i video „Grime of the Century“.

Novi line-up benda uz Gordona čine gitarist/klavijaturist Carlton Bost (Deadsy, The Dreaming, Lunarclick), gitarist/klavijaturist Ashburn Miller (Deadsy), basist Nic Speck (Run Run Run) i bubnjar Jamie Miller (Snot, The Start). Za novi line-up Gordon je izjavio „Fantastičan je! Ne namjeravam se osvrtati na prošlost, eto – toliko su dobri. Svi su fantastični glazbenici.

“Grime Of The Century” je prvi singl benda objavljen u ovih sedam godina. Snimljen je u kalifornijskom studiju NRG Recording i Entourage te je već dostupan preko iTunesa.  Video uradak snimljen je još u rujnu ove godine u hollywoodskom Roxy teatru pod redateljskom palicom Matt Zanea (frontmana metal benda Society 1 i redatelja filmova „za odrasle“).

Glazbeno  „Grime of the Century“ se savršeno poklapa s prepoznatljivim zvukom prijašnjih albuma, a video rješenje možete pogledati u linku iznad.

Posljednji, treći studijski uradak benda Punk Statik Paranoia objavljen je preko Gordonove nezavisne izdavačke kuće D1 Music 2004. Šest godina kasnije bend je napravio potpuni kaos najavljujući moguću turneju da bi potom gitaristi Shuck i Derakh objavili da napuštaju bend (iposvećuju se svom projektu Julien-K), a sve je eskaliralo kada je Gordon objavio da on i dalje posjeduje pravo na „brand“ te da okuplja novu postavu kako bi Orgy nastavio dalje. Ove godine je Orgy zaista i krenuo na turneju pod nazivom „Bad Blood tour“ kojom se zagrijao za snimanje singlom najavljenog novog albuma.