Otvorenje 5. MIMO sezone uz Trees Of Maine i Mayales

Prvi koncert pete MIMO sezone održat će se 8. listopada u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming.

Početak još jedne sezone ispunjene najboljom domaćom glazbom bojimo u indie dreampop.
Večer će otvoriti Valdet Luboteni, kantautor iz Labina, svojim projektom Trees Of Maine, a nakon toga će na pozornicu Gorgone stati omiljeni zagrebački bend Mayales!

U šumama savezne države Maine izgubio se inače rođeni Istranin Valdet Luboteni. Svojim solo indiedreampop projektom obišao je više-manje cijelu Europu, a petu sezonu projekta MIMO krstit će pjesmama sa svojeg posljednjeg i drugog, još nenapisanog albuma.

Bend koji smo zavoljeli još u prošlom stoljeću, nakon gotovo desetljeća stanke i prvog ‘Svima Želim Raj za Sve’, vraća se hvaljenim albumom ‘2’ koji je ubrzo nagrađen i Porinom. Trećim albumom ‘Simbol za Sunce’  koji je obilježio 2017.g. Mayales počinju sve više naginjati modernom dreampop izričaju pomiješanom s psihodeličnim pop-rockom kojim će obasjati početak još jedne sezone projekta MIMO.

Peta sezona MIMO-a drži se istog koncepta, družimo se jedanput na mjesec (nedjeljom) od listopada 2017. do lipnja 2018. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te se na svakom od osam koncerata u sezoni predstavljaju dva izvođača, koji su odabrani prema trima osnovnim kriterijima: kvaliteti, autentičnosti i nedovoljnoj zastupljenosti u javnosti.

MIMO su pokrenuli udruga ViBRa, platforma Free Stage i HRT zbog zajedničke težnje pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju Zagreb, a projekt podupire HDS (Hrvatsko društvo skladatelja) i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.