Pannonian Challenge najavio naš najveći spektakl sporta i glazbe

press_konferencija(1)

Pannonian Challenge od malog je natjecanja za lokalne dečke narastao u događaj koji se danas nalazi na svjetskoj listi. Uz bok Kini, SAD-u, Francuskoj i Kanadi stao je Osijek, koji s ponosom može reći da je Pannonian Challenge dio svjetske serije FISE World Series i da ga neće zaobići nijedan bolji BMX vozač svijeta.

Na tiskovnoj konferenciji u hotelu Osijek predstavnici festivala danas su zajedno sa svojim gostima najavili najveće izdanje ovog festivala ekstremnog sporta i glazbe. Skate, inline, BMX i breakdance natjecanja odvijat će se u Osijeku od 15. do 23. srpnja, a ukupni nagradni fond iznosit će 50.000 eura.

Čast mi je i zadovoljstvo u ime Udruge Pannonian najaviti Svjetski kup u BMX-u u sklopu sedamnaestog Pannonian Challengea! Ponosni smo što će grad na Dravi od 15. do 23. srpnja ugostiti najveća svjetska imena u BMX-u, skateu i rolama koji će izvoditi do sada neviđene trikove te kao i svake godine uživati u prijateljskoj atmosferi Pannonian Challengea!“, rekao je Jurica Barać, voditelj festivala Pannonian Challenge.

press_konferencija(2)Osijek je ovom prilikom posjetio i izvršni direktor tvrtke Hurricane Action Sports i osnivač FISE-a Herve Andre-Benoit, koji nije skrivao svoje uzbuđenje zbog prvog hrvatskog FISE World Series eventa, kao ni predstavnici grada Osijeka te brojni okupljeni sponzori koji su od početka ovaj profesionalno organiziran događaj prepoznali kao vrijedan hrvatski brend.

BMX, koji mnogi smatraju najuzbuljivijim sportskim spektaklom uživo, na programu je od 21. do 23. srpnja. Večer otvorenja na rasporedu je 15. srpnja, nakon čega dan poslije slijedi skate natjecanje, a 17. srpnja na scenu stupaju roleri u inline natjecanju. 18. i 19. rezervirani su za dodatne zabavne sadržaje, a od 20. kreće BMX trening i zatim natjecateljski dio.

Hrvatska turistička zajednica prepoznala je potencijal i odlučila podržati Pannonian Challenge kao vrijedan sportski događaj na hrvatskoj sceni. „Ono što je zasigurno dodatna vrijednost je da ovo nije samo turistički događaj, već i primjer mladima kako se uključiti u razvoj zajednice“, rekla je prisutnima direktorica marketinga Hrvatske turističke zajednice Tina Jukić. Upravo je festival izrodio i neke od svojih najvećih talenata danas, kao što je Marin Ranteš, najbolji hrvatski BMX vozač, koji je također prisustvovao tiskovnoj konferenciji.

Ne zaboravimo da sportski i natjecateljski dio Pannonian Challengea svaku večer prati prigodan kulturni te zabavni sadržaj.

Više informacija na www.pannonian.hr