Pearl Demon Drive Chain – pedala za one koji nebi direct drive

Pearl-Demon-Drive-Chain-ped

Pearl Demon Drive pri svojem pojavljivanju je slovila kao ˝najbrža˝ i ˝najglađa˝ bass pedala ikad proizvedena. Mnogi su bubnjari koji su tu tvrdnju i potvrdili. No tu su i oni koji priznaju da se radi o odličnoj pedali no nekako nije za njih. Jedan od glavnih razloga za to je direct drive prijenos, koji nije ono što svakom odgovara. Većina direct drive kritičara kaže da su im te pedale premekane i da ne mogu dobiti određenu snagu i glasnoću pri sviranju. Za sve njih je Pearl odlučio izbaciti Demon Drive s duplim lančanim prijenosom.

Bacimo se sada malo na specifikacije novog Demon Drive-a. Lančani prijenos je rađen od ultra-laganog Power Chain lanca s roller-ima niske frikcije za brzinu i snagu. Perfect Circle Cam pruža konzistentan i gladak osjećaj te točnost i iznimnu kontrolu prilikom udarca. Cam se lagano podešava i omogućava da se kut footboard-a podešava neovisno o kutu batića. Ninja Bearings ležajevi koji su dio pedale se također koriste i kod profesionalnih skateboard-a. Oni su mikro polirani za minimalu frikciju i maksimalnu brzinu s robusnom konstrukcijom koja bi trebala trajati godinama. Duo-Deck Footboard je prvi footboard kod kojeg imate dvije opcije namještanja, longboard ili standardni shortboard. Z-Link Drive Shaft kardan sadrži zglobove s nultom latencijom (Zero Latency Universal Joints), koji omogućavaju osjećaj i prijenos udarca jednako kao i na glavnoj pedali.

Pearl Demon Drive Chain je dostupan u single pedal verziji (P-3000C), kao i u double pedal verziji (P-3002C). Oba modela prodaju se zajedno s Custom Carry torbom.

Epiteti koji krase ovaj model su više nego ugodni za čuti, uz te epitete u paketu dolazi i pripadajuća cijena. Neki vele da bi za te pare pedala trebala svirati sama od sebe…,neki čak i tvrde to, no ipak budimo realni. Direct drive model je dobio odlične kritike od mnogih korisnika, a sada je red na chain drive modelu da proba pridobiti i one kojima direct drive i nije bio baš po volji no ipak su nešto vidjeli u Pearl Demon Drive pedalama.