Perpetuum Jazzile predstavlja singl ‘JUMP’

perpetuum_jazzile001

foto: Irena Herak

*[wpaudio url=”http://mixer.hr/music/Perpetuum-Jazzile-Jump.mp3″ text=”Perpetuum Jazzile – Jump” dl=”0″]*

Slovenski vokalni pop jazz sastav, Perpetuum Jazzile, koji ove godine obilježava 29. godišnjicu rada, svjetska senzacija postao je zahvaljujući obradi hita Africa, kojeg u originalu izvodi legendarna grupa Toto. Ovaj od strane publike izuzetno prihvaćen XXL vokalni sastav poznat je po svojim snažnim ritmovima, bogatim harmonijama, izuzetnoj kreativnosti te posebnom spoju pop, jazz, gospel, blues, bossa nova, disco i funk stilova.

Perpetuum Jazzile najgledanija je vokalna skupina YouTubea čije izvedbe objavljene preko tog servisa broje više od 28 milijuna pogleda, od čega preko 13 milijuna pogleda bilježi upravo izvanredna obrada hita „Africa“ čijom je izvedbom oduševljen i sam autor David Paich.

„Kada sam napisao Africu nisam ni sanjao da ću čuti ovako inovativnu izvedbu. Sve što mogu reći je – savršeno! Iskreno sam počašćen što ste ne samo prilagodili aranžman zborskoj izvedbi, već ste uložili vrijeme i trud u stvaranje prave čarolije. Znam da bi isto mišljenje dijelio i Jeff Porcaro koji je samnom napisao Africu, a izvedbom je oduševljen i cijeli bend TOTO. Hvala vam na prekrasnom iznenađenju.“, rekao je Paich.

U posljednjih godinu dana ovaj je nagrađivani sastav punio dvorane širom svijeta, a od koncerata ističu one u Hrvatskoj, Češkoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Brazilu, Argentini, Italiji, Kanadi i SAD-u. Perpetuum Jazzile koji broje 50-ak članova nedavno su završili slovensku turneju u sklopu koje su održali 18 rasprodanih koncerata na kojima su svoj repertoar predstavili pred više od 30.000 ljudi, dok su na koncertu u Mariboru snimili i svoj prvi Blu-ray medij koji će Vokalnu ekstazu donijeti u domove širom svijeta.

Perpetuum Jazzile pod vodstvom Pedera Karlssona – svjetski poznatog švedskog majstora vokalne glazbe, za jesen 2012. najavljuju veliku turneju po Njemačkoj.

Simpatije šireg hrvatskog slušateljstva pridobili su suradnjom s jednim od najvećih imena hrvatske estrade, Tonyjem Cetinskim. Obrada Tonyjeve uspješnice „Umirem 100 puta dnevno“ ostvarila je uspjeh u hrvatskom i slovenskom radijskom eteru pozicionirajući se pritom u Top 10 singlova na većini radio postaja, dok se glazbeni video za spomenuti singl u programu CMC televizije pozicionirao u Top 20 singlova na Nacionalnoj top listi.

„Jump“ najavni je singl CD+DVD boxa pod nazivom „Vokalna ekstaza“ koji je 10. ožujka izdan na Njemačkom, Austrijskom i Švicarskom tržištu. Ovaj singl hrvatskoj je publici premijerno predstavljen 28. travnja 2012. u showu „Do posljednjeg zbora“ na Hrvatskoj radioteleviziji u kojem su Perpetuum Jazzile nastupili kao posebni gosti čiji je rad u proteklih nekoliko godina uvelike doprinio popularizaciji zborskog pjevanja i acapella glazbe općenito.

Prema svemu sudeći, 2012. godina bit će godina ovog a capella sastava koji će specifičnim aranžmanima svojim uvježbanim glasovima, bez instrumentalne pratnje, očaravati publiku širom svijeta.