Piotr Beczala, prvi tenor današnjice, nastupa u Lisinskom

U četvrtak, 30. Ožujka, u 19.30 h u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u sklopu ciklusa Lisinski arioso, nastupa poljski tenor Piotr Beczala.

Glas Piotra Beczale takav je da ga poželite okititi odlikovanjima. U usporedbi sa sjajem toga glasa, mnogi njegovi kolege lirski tenori, iz prošlosti i sadašnjosti, zvuče poput tinjajućih svijeća.“ Tim je riječima ugledni svjetski časopis Opera News 2015. godine obrazložio svoju odluku da velikog poljskog umjetnika proglasi najboljim tenorom na svijetu. Njegovu iznimnu kvalitetu potvrđuje i  ovogodišnja nominacija u kategoriji Reader’s Award (nagrada čitatelja prestižnog glazbenog časopisa Opera Magazine) na International Opera Awards.

Njegovu iznimnu pjevačku kvalitetu potvrđuje međunarodna glazbena kritika, osvrćući se na njegove interpretacije glasovitih opera, poput Verdijeva „Krabuljnog plesa“ ili Dvořakove „Rusalke“, čije će arije izvoditi i u Zagrebu. „Ne samo da je blistavom lirskom uvjerljivošću izveo i komične i romantične i tragične dijelove Verdijeva komada nego je Beczala kročio pozornicom odvažnim a istovremeno znatiželjnim korakom“, piše Guardian, hvaleći, osim izvedbe Verdija i prekrasan, elegantni i strastveni tenor Princa u „Rusalki“. „Ovo je tek mala naznaka onoga kako Beczała uzdiže sve oko sebe.“ Pored Piotra nastup će obogatiti i maestro Ivo Lipanović koji će se za dirigentskim pultom Simfonijskog orkestra HRT- a pobrinuti za dostojnu pratnju jednog od najljepših opernih glasova današnjice.

Publika će imati priliku doživjeti orkestralne ulomke i arije iz opera Guiseppea Verdija: „Krabuljni ples“, „Luisa Miller“, „Sicilijanske večernje“ i „Aida“. Na programu će se naći i djela Giacoma Puccinija poput „Tosce“ i „Vile“, neizostavna „Carmen“ Georgesa Bizeta, opere Julesa Masseneta – „Werther“ i „Thais“,  „Adriana Lecouvreur“ Francesca Cilèe i „Rusalka“  Antonína Dvořáka.

Ulaznice po cijeni od : 190/210/230 HRK mogu se kupiti na blagajni Lisinskog ili online na www.lisinski.hr