Nebojša Buhin NEBO – nominacija za nagradu Status 2011.

nebo

Status je nagrada za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja koju Hrvatska glazbena unija od 1997. godine dodjeljuje najboljim instrumentalistima. Ovogodišnja nagrada Status 2011.  petnaesta je po redu.

Od 13 kategorija, za ovogodišnju nagradu predloženo je 297 instrumentalista, a nominirano je njih 24!

U ‘Kategoriji br.1 – električna/akustična gitara’ jedan od nominiranih je i Nebojša Buhin Nebo, višestruko nagrađivani i cijenjeni gitarist koji je nedavno, nakon Porinom nagrađenog ”Guitar Language” objavio novi studijski album ”Six String Diary”.

Rad na novom albumu trajao je gotovo dvije godine, a snimanje je započeto u Dallasu (Texas, USA) gdje je američki bubnjar i producent Greg Koch zajedno s Buhinom snimio pjesmu ”Rollin’ ”.
Produkciju i ovaj puta potpisuje Nikša Bratoš, a kao gosti pojavljuju se Goran Kovačić – klavijature, Martin Petračić – bas gitara, Robert Vrbančić – bas gitara, Marko Petrović – klavijature, Krešo Oremuš – usna harmonika, Jurica Leikauff – klavijature te gosti iz USA: Mike Gage – bubnjevi i već spomenuti Greg Koch.

Drugi krug glasovanja za nagradu Status završava 4.4., a svečana dodjela održat će se 11.04.2011. u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci!

Ček dis aut