Poslušajte gitaristički međunarodni Mega Jam Brothers in Arms

Alen Vlajnić, sedamnaestogodišnji gitaristički entuzijast iz Hrvatske, pokrenuo je nedavno projekt u kojem je odlučio okupiti ponajbolje gitariste regije u jednom velikom gitarističkom Mega Jamu.

Kako to biva, jam s tolikim brojem vještih gitarista iz cijele regije, pa i Britanije, nije lako za organizirati u nečijem studiju već je odabir pao iskoristiti dobrobiti multimedije pa se audio materijal djelio i spajao putem interneta i rezultat je više nego zanimljiv. Iako je to postalo već uobičajena praksa u glazbenom svijetu, kod nas još nitko nije odlučio povezati toliki broj glazbenika online pa je tako Alen ostvario jedan pozitivan projekt suradnje kakav može služiti za primjer ostalima i pokazati da je uvijek najljepše dijeliti.

13162000_1140744415990258_308311442_nIdeja mi je pala na pamet skroz slučajno, valjda zato što je toliko logična pa mi je bilo čudno da se pored tolike tehnologije to već nije organiziralo. Proces je izgledao tako da sam prvo pitao pristupačnije gitariste za sudjelovanje u projektu, nakon što su uglavnom svi pristali, upite sam slao i poznatijima. Pa čak i Britancu Alexu Campbellu. Matricu sam dobio na korištenje od youtubera Jon Halla, koji ju je stavio na raspolaganje. Nakon što sam skupio dovoljno gitarista da se matrica popuni, raspodjelio sam sekundažu svakome posebno i dogovorio da mi audio materijal i video materijal u što skorijem vremenu pošalju na mail ili uploadaju negdje. Malo po malo sve se skupilo.“ izjavio je Alen.

Nakon prikupljanja materijala, slijedila je njegova sinkronizacija i miksanje da bi u društvu prijatelja zaživio i video.

Povezali smo se, nastala su poznanstva, prijateljstva i cijeli projekt ima nekakvu odličnu energiju i dušu.“ dodao je Alen Vlajnić, kojem su se na projektu pridružili Dragomir Herendić Dragianni, Allen Axe Šenkovski, Vedran Bazdulj, Ivan Keller, Ivan Mihaljević, Alen Opačić Hrvat, Darko Dimovski, Alex Campbell, Petar Štrok, Marko Gospodnetić, Muris Varajić i Emir Hot. Krajni rezultat možete poslušati u linku iznad.