Praizvedba ‘Črne mati zemle’ u ZKM-u

U subotu, 1. travnja, u Zagrebačkom kazalištu mladih održat će se praizvedba predstave ‘Črna mati zemla’ prema romanu Kristiana Novaka, a u režiji Dore Ruždjak Podolski.

“Črna mati zemla” roman je o uspješnom mladom piscu, Matiji Dolenčecu, koji stvaralačku i ljubavnu blokadu pokušava otkloniti dosežući vlastitu, do amnezije potisnutu priču, onu koju je kompenzirao izmišljanjem svih drugih priča. Potisnuto u Dolenčecovu životu traumatična je priča o njegovu djetinjstvu u međimurskom selu, o smrti oca, o osam samoubojstava, dva demona, gubitku prijatelja, o velikim mitovima i lokalnim legendama, o otvorenom povijesnom prijelomu 1991., svakodnevnim lažima i složenim osjećajima – ubojicama života.

Predstava u produkciji Zagrebačkog kazališta, kroz priču o užasima koji potresaju malo međimursko selo u vremenu oko raspada bivše države, fokusira se na potresnu ispovijest dječaka uhvaćenog u mrežu bijesa, krivnje i samoće.

Dramaturg je Tomislav Zajec, a uloge tumače Adrian Pezdirc, Mia Biondić, Doris Šarić Kukuljica, Nataša Dorčić, Urša Raukar, Dado Ćosić i drugi.

Cijena ulaznica je 30-60 kn, a sljedeće izvedbe su na rasporedu 2., 4., 5., 6. i 29. travnja te 11., 12., 13., 14., 23. i 24. Svibnja.