Replica

replica1Replica je osnovana 2000. godine, a s ozbiljnijim radom kreće 2002. godine kada bend počinje stvarati u punom sastavu. Današnji postava je nešto promijenjena u odnosu na početnu i na snazi je od početka 2007. godine. Replica su Domagoj Cifek (gitara), Branimir Ivančan (bubnjevi), Emil Obad (bas) i Ivan Šibenik (vokal/gitara). S koncertima startaju 2004. godine i polako, ali sigurno, grade svoj status u demo krugovima. U tom demo-razdoblju snimljena su 2 ˝demo-albuma˝ sa po 6 pjesama koji su se proširili po Zagrebu, a vrlo brzo i izvan njega. Stvaraju reputaciju odličnog koncertnog banda što im donosi i porast broja fanova. Replika je svirala u većini Zagrebačkih klubova ( Route 66, Spunk, Sax…) te na nekoliko festivala, od čega valja izdvojiti Soundinvasion 2006. u Boogaloo-u i Rokajfest 2007. Koncerti diljem Hrvatske ( Osijek, Našice, Vrbovec, Daruvar…) pokazali su da njihova publika nije ograničena samo na grad Zagreb.

replica2Zvuk Replice teško se može svrstati u neki određeni žanr, ali, kako kaže Ivan Šibenik, rock/grunge s nešto funky i punk elemenata bio bi najbliži opis. Kao uzore izdvajaju Pearl Jam, Red hot chili pepers, Rage against the machine, Manic street preachers…, a na domaćem terenu to su Hladno pivo, TBF, Urban…

U veljači 2008. godine potpisuju ugovor za Croatia Records i izdaju prvi službeni singl ˝Vlak za nigdje˝, a zatim u studenom izlazi i debitantski album ˝Jeftin trik˝ zajedno sa drugim singlom ˝Beštija˝. U proljeće 2009. započinju rad na drugom albumu završetak kojeg se očekuje do ljeta iduće godine.