Gorthaur’s Wrath

gw2Bend je nastao 1998 godine, a osnovali su ga Morbid,,Leviathan i tadasnji članovi Castruma, Insanus i Dirgloch. Prvotni cilj benda bio je oživljavanje duha black metala iz njegovih ranih početaka. Prvi demo “Ancient Darkness” uspio je upravo u tome. Postignut je sirov i primitivan black metal sound kakav je bend u to vrijeme i htio.Sljedilo je nekoliko lokalnih koncerata nakon čega slijedi kraća stanka nakon koje bend snima drugi demo “Unleash Hell”.

Bend osvaja prvo mjesto na najvećem rock festivalu Ri-rock. 2001 godina obilježena je dolaskom L.P. na bas i koncertima koji su uslijedili po Sloveniji,Italiji i Hrvatskoj. Gorthaur’s Wrath pojavljuje se i kao podrška za Behemoth, Carpathian forest,Varg’s riket i druge bendove.

Slijedi novi demo “Paroxysms of Madness”koji obilježava 2002 godinu. L.P. i Dirgloch napustaju bend, a zamjenjuju ih Lanzaroth(Death of folk) na gitari i Pesten iz talijanskog benda Exterminhate na basu. Bend ponovno nastupa po gore navedenim zemljama i snima spot za pjesmu “Shadow mirrors” na jednom od najzapamćenijih Gorthaur’s Wrath koncerata do tada u Zagrebu, Underground festivalu “Oluji mrzitelja”. Pjesma “Hear the voice of fire” izlazi na kompilaciji festivala.

Nakon ovog razdoblja slijedi dugi period konstantnih promjena članova što je bio glavni razlog manje koncertne aktivnosti i stvaranja mita o izlasku novog materijala. Bend uz pomoć raznih session glazbenika, Azaghal i Necroth (Unholy Inquistion) i drugih, ipak uspijeva održati par koncerata po Sloveniji i Hrvatskoj, medu ostalima kao potpora Gravewormu, a pojavljuju se i na prvom Metal Camp festivalu u Sloveniji.

gw12005 godine iz pepela starog benda stvorena je nova snaga. Jedini preostali član orginalne postave Morbid okuplja novu postavu, pa tako poznati talijanski bubnjar (Cenotaph,Necrosphere) dolazi za bubanj, a ulogu glavnog stvaraoca glazbe i gitariste preuzima do tada anonimni gitarist Moric. Bend održava nekoliko probranih koncerata, ponovno uz podršku session glazbenika, na Oluji 2005, kontroverzni koncert u Dvorcu Gjalski u Zaboku, prvi Sarajevski koncert koji je bendu priskrbio nove sljedbenike i posljednji koncert u lokalnom klubu Točka kao podrska Vital Remains. Nakon ovog koncerta bend se potpuno povlači u studio i počinje rad na Ritual IV-u, a bendu se pridružuje Meshi na gitari.

Nakon tri godine mukotrpnog rada, koji je Gorthaur’s Wrath pretvorio u bend utvara novi materijal, usprkos svim sumnjama, postaje stvarnost! Na albumu su sudjelovali razni gosti, a to su bile samo one osobe koje se smatralo dostojnim za sudjelovanje u Ritualu, a to su: Zombiemachine aka Marko, Marko i Karlo(Downfall), Pol pot i Boro. Nedugo po završetku snimanja postavu benda upotpunjuje Krvolok (Nekrist, Kult Perunov, Dark Realm) na bas gitari.

Prve dvije pjesme mogu se čuti na Gorthaur’s Wrath myspace-u, gdje je takoder i link za download. Bend planira koncertne aktivnosti nakon izlaska albuma početkom 2010. Za sve odane koji su bili podrška i koji su vjerovali u Gorthaur’s Wrath sve ove godine ovo je najveca nagrada! We have returned!!! Ritual IV u potpunosti je posvećen Jon Nodtveidtu 1975 – 2006.

http://www.myspace.com/gorthaurswrath