Premijera plesne predstave „Ms Fox Invited Ms Cat For Tea“ u &TD-u

MS FOX INVITED MS CAT FOR TEA, photo 2 by Damir Žižić(foto: Damir Žižić)

U utorak, 17. svibnja u Polukružnoj dvorani &TD-a s početkom u 20 sati, održat će se premijera plesne predstave „Ms Fox Invited Ms Cat For Tea and a Chit-Chat One Late Late Afternoon Last Summer“ umjetničke organizacije Kik Melone.

Kik Melone u novom radu meandrira formatom razgovornog šoua, koncertom, tekstom i plesom, ispitujući teksture suradnje, mehanizme ulančavanja i prijenosa znanja, spirale inspiracija. Građa predstave izrasla je iz konturiranja fiktivnih plesačkih auto-biografija, sastavljenih od onoga što je umalo moglo biti (izvedeno, otplesano) i na koji način se te ne-dogođene mogućnosti preklapaju stvarajući izvedbu.

„Iza 20 sati. Trodijelno odijelo. Pepermint-čokolada. Klavir. (Biti će dobro ugođen). Narančasti, tvoji, oni su ekshibicionisti. Plavi, ovi moji, body-artisti. Bijeli, oni još uvijek samo gledaju. S lijeve strane, potiho i unazad, čuje se: burning bright… hand or eye… symmetry? Visokim tempom smatra se onaj od 200 ili 250 BMP-a, a od 300 super brzim. Miss Bee Jackson, a/k/a Flying Feet, večeras nažalost ipak neće nastupiti. Još uvijek se oporavlja. Akvarij uskoro stiže.“
Sustvaratelji i izvođači su Silvia Marchig, Iva Nerina Sibila i Josip Maršić, a korišteni su tekstovi „Između činova“ Virginie Woolf, „Estetika performativne umjetnosti“ Erike Fischer – Lichte i „Macbeth“ Williama Shakespearea.

Kik Melone je umjetnička organizacija koju su 2008. osnovali plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja Silvia Marchig i ilustrator i vizualni umjetnik Igor Hofbauer. Organizacija se bavi kreacijom i produkcijom plesnih predstava, stvaranjem i izlaganjem likovnih djela, istraživanjem hibridnih područja scenske i likovne umjetnosti i izdavanjem publikacija vezanih uz djelatnosti umjetničke organizacije.

Reprizna izvedba je 18. svibnja u 20 sati. Cijena ulaznice je 25-50 kn.