Prijave za 6. Foto dane mladih u Karlovcu produžene do 30. lipnja

fdani-mladih

Rok za prijavu za ovogodišnje Foto dane mladih produžen je za deset dana pa se tako mladi fotografi, između 16 i 21 godinu, do 30. lipnja 2016. mogu prijaviti i osigurati si mjesto među 50 najboljih natjecatelja iz 6 zemalja.

Kako bi natjecateljima osigurali pravu fotografsku avanturu na 6. Foto danima mladih koji se i ove godine održavaju u Karlovcu, a uslijed pomicanja datuma održavanja manifestacije (od 22. do 26. kolovoza 2016.), organizacijski tim odlučio je produžiti rok za prijavu i tako pružiti još jednu priliku zaljubljenicima u fotografiju. Postupak prijave je vrlo jednostavan i sve što budući natjecatelji trebaju učiniti jest ispuniti online prijavnicu i poslati svoje najbolje fotografije kojima će očarati žiri i ući u natjecanje. Osim natjecanja u kategorijama turističke, reklamne i umjetničke fotografije, mladi fotografi kroz intenzivan program razmjenjuju svoja znanja i vještine, učeći od istaknutih fotografa te imaju priliku napraviti svoje prve korake u svojoj karijeri.

Foto dani mladih projekt je koji kroz umjetnost fotografije promovira turističke potencijale i ljepote Hrvatske te mlade fotografe informira, educira i priprema za njihov budući posao. Projekt uz turizam i reklamnu fotografiju promiče fotografiju kao umjetnost te mladim fotografima pruža priliku da se dodatno upoznaju s njom, pokažu što znaju, međusobno razmjenjuju iskustva i nauče nešto novo. Uz dio koji je posvećen ljubiteljima fotografije, ova manifestacija namijenjena je i posjetiteljima, a donosi i izložbe fotografija diljem Hrvatske, radionice, predavanja te atraktivni filmski i glazbeni sadržaj u festivalskom dijelu programa. Drugu godinu za redom projekt je međunarodni te uključuje sudionike iz zemalja regije. 50 najboljih mladih fotografa iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Crne Gore, natjecat će se za titulu najboljeg, a sastavni dio projekta su i izložbe fotografija diljem Hrvatske, radionice, predavanja te atraktivni filmski i glazbeni sadržaj.

prijave_karlovac-650x284

Ovogodišnji Foto dani mladih održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, a potporu i pokroviteljstvo Foto dana mladih prethodnih je godina pružilo i Ministarstvo turizma Republike Hrvatske kao i Odbor za turizam Hrvatskog sabora. Značaj je ovakve potpore mladim organizatorima velik te pruža dodatnu motivaciju i snagu za pripremu daleko najboljih Foto dana mladih do sada.