Punčke na akustičnom sessionu u sklopu Akustike

punčke

Indie-rock trio Punčke će sutra, u utorak, 26. travnja, nastupiti u sklopu Akustike, na pozornici zagrebačke glazbene knjižare Rockmark.

Djevojke su nedavno objavile novi studijski album, naziva “Ništa nije kako se čini“, koji će ovom prilikom kroz kratku svirku predstaviti u akustičnom izdanju. Kao i svaki put do sada, početak nastupa je u 19h, ulaz je slobodan.

Svoju glazbenu priču, ova je skupina iz Vinkovaca/Novske započela kao 6-eročlani sastav, da bi se 2009. oblikovale u tročlanu jezgru, koju čine Lucija (gitara/vokal), Ruby (bubnjevi) i Anja (bas). Krajem 2013. godine zaprašile su domaćom i regionalnom scenom, odličnim prvijencem “Sunčano s povremenom naoblakom”, nakon čega je uslijedio i niz zamijećenih nastupa, što uključuje i nastup kao predgrupa ljubljanskom i zagrebačkom koncertu skupine Queens of the Stone Age (2014.).

PunckePočetkom ožujka svjetlo dana ugledao je i njihov drugi po redu studijski album, “Ništa nije kako se čini”, najavljen singlovima i pratećim videospotovima “Ocean” i “Protiv nas”, a dostupan za slušanje na njihovoj Bandcamp stranici. Album “Ništa nije kako se čini” govori o objektivizaciji pojedinca, osjećajima, razmišljanjima i vlastitom rastu koji se događa svakodnevno, ali ga rijetko tko vidi. Većina ljudi tuđi trud uzima zdravo za gotovo, pa ga mnogi omalovažavaju, stoga Punčke poručuju da je potrebno zagrebati pod površinu i biti potpuno otvoren jer ništa nije kako se čini na prvu. Novi uradak je bez uljepšavanja satkan od puno više pitanja, nego odgovora. Na njemu su se Punčke potpuno otvorile i kroz svaku od deset pjesama ispričale jednu sferu svoga života.

U svrhu što boljeg predstavljanja novog materijala uživo, djevojke već aktivno koncertiraju te pripremaju veliku zagrebačku koncertnu promociju, zakazanu za 14. svibnja u Tvornici kulture. Jedna od njihovih koncertnih postaja ovog proljeća je i zagrebački Rockmark, gdje će 26. travnja nastupiti u sklopu Akustike, a publika će ih imati priliku čuti i vidjeti u rijetkom akustičnom izdanju.

Početak svirke je u 19h, a ulaz je slobodan.