Radionica ZAMP-a o autorskim pravima za mlade glazbenike

 

zamp

Uoči Velike rock eksplozije #4, mladim se autorima iz rock bendova koji su nastupali ili će tek nastupiti na VRE, HGF-u, HR demo klubu ili nekim drugim sličnim događanjima, daje prilika da steknu ili učvrste znanja o pravima autora glazbenih djela. Osim što će pred nadolazeće koncertne nastupe biti nabijeni energijom i uzbuđenjem, diskografska agencija Spona i HDS ZAMP brinu se kako bi ih naoružali i specifičnim znanjima o putu prema uspjehu i slavi na koji su zakoračili.

Koji su načini korištenja glazbenih djela i kako se ostvaruju prava autora; što je uopće HDS ZAMP i kako funkcionira; kakve to točno ima veze sa snimanjem nosača zvuka i što se događa od trenutka korištenja djela do isplate tantijema autorima? To su samo su neka od pitanja na koja će se ove srijede odgovori dijeliti u dvorani Hrvatskog društva skladatelja (HDS) u Berislavićevoj 9, s početkom u 17 sati.

Još jednom se podsjećaju građani da će detonacije ovogodišnje Velike rock eksplozije trajati od četvrtka 20. listopada u 21. sat, pa sve do subote 22. listopada tekuće godine do 2 sata iza ponoći na lokacijama Močvara i Sax! Prvih 200 posjetitelja svakog festivalskog dana na poklon će dobiti CD kompilaciju VRE #4 s po jednom pjesmom svih sudionika ovogodišnjeg festivala plus dodatnih sedam “hitova” s prošlogodišnjih eksplozija. Ukupno dakle 20 songova.

Radionicom o autorskim pravima zahuktava se atmosfera iščekivanja ovogodišnje eksplozije koja je od prošle godine narasla za jedan dan i prerasla u ozbiljan trodnevni festival na kojem će nastupiti ukupno 14 isključivo domaćih izvođača iz čak šest gradova. Kao i prošlih godina, VRE će biti odličan presjek naboljih novih bendova protekle sezone, kao i događaj koji će predstaviti neke nove glazbene snage.