Reidmar – prvo lagano bas pojačalo iz EBS-a

reidmar_front

Velimir Grabušić

EBS se usredotočio na razvoj male lagane bas glave jednakih karakteristika i tonskih kvaliteta kao što ih imaju njihova veća renomirana pojačala. Rezultat toga je bas pojačalo opremljeno analognim predpojačalom prirodnog tona i jasne definicije.

Prirodni zvuk

Filozofija EBS-a oduvijek je bila da oprema mora dopustiti karaktekter instrumenta i osobnost glazbenika. Ostvarivanje takve filozofije bio je pravi izazov s obzirom na digitalnu snagu pojačala, no EBS Reidmar je dokazao da je s pametnim inžinjeringom to moguće.

Prirodna snaga pojačala

Reidmar pruža snažan i definiran zvuk na svim razinama, a kad ga se dovede do krajnjih granica pruža lagani distorzirani zvuk. Njegov široki spektar mogućnosti omugućava ovom pojačalu da se koristiti u različitim glazbenim kontekstima.

Izgled i dojam

U EBS nisu nikad imali namjeru napraviti najlakše i najmanje pojačalo na svijetu. Glavni cilj je bio napraviti laganu bas glavu koja izgleda, zvuči kao bas pojačalo, te ne gubi svoje karakteristike bez obzira na situaciju u kojoj se nalazi.

Tehničke karakteristike

Oni koji su upoznati s EBS pojačalim osjećat će se kao kod kuće. Opremljen je analognim predpojačalom, kompresorom i 4-band EQ koji podsjećaju na one iz modela HD 360 i TD 660. Osim toga ima balansirani XLR izlaz (pre/post prekidač EQ) namijenjen za live ili studio, linijski izlaz, priključak za slušalice, efekt loop, speakon izlaz za zvučnike. Pojačalo teži svega 3,2 kg. Dizajniran je i razvijen u Švedskoj.

reidmar-back

Tehničke specifikacije

Analog Preamp
Switched Digital Power Amp
Balanced XLR-Output
Built-In Compressor
Effects Loop
4 Ohms Output
4-band EQ with Bright Filter
250 W RMS / 470 W Dynamic output
Designed and Developed by EBS in Sweden
Weight only 3.2 kg