Robbie Williams vraća se solo karijeri

article_big_1257773134Robbie_Williams_photo

Pop zvijezda Robbie Williams, koji se tek nedavno vratio staroj slavi benda kojim je “osvojio svijet”, odmiče se od jednogodišnje suradnje s Take Thatom (tokom koje su objavili album Progress i odradili najveću turneju u UK) i objavljuje novi samostalni studijski uradak.

Novi album bit će objavljen pod okriljem Universal Musica, čime se bilježi kraj njegove više nego uspješne suradnje s EMI s kojim je 2002. potpisao itekako izdašan ugovor i objavio neke od svojih najvećih uspješnica. O novom iznosu još nitko ne govori, no ovim potpisom Williams ostaje blizu Take Thata koji se sa svojim lebelom Polydor nalazi pod istim velikim imenom.

Novi album bit će njegov prvi studijski uradak nakon “Reality Killed The Radio Star” iz 2009. kojem su slijedeće godine uslijedile kompilacija najvećih hitova “In And Out Of Consciousness” te single “Shame” na kojem je surađivao sa starim kolegom Gary Barlowom nakon petnaest godina od raspada benda.

Tokom svoje solo karijere Williams je prodao preko 60 milijuna albuma i zaradio 16 Brit awards nagrada. Za njegove najveće hitove zaslužna je suradnja s tekstopiscem Guy Chambersom koja se raspala prilikom potpisivanja basnoslovnog ugovora s EMI. Možda i novi ugovor donese novu slavu?