ROBERT FUNČIĆ – Poslušajte novi singl “Dječak”

Robert Funčić, poznati skladatelj i producent iz Rijeke, predstavio je novi singl. Riječ je o sjetnoj baladi “Dječak” koja će najaviti njegov album s novim, kantautorskim pjesmama.

Funčić se kao autor i gitarist legendarnog riječkog benda XENIA (Iznenadi me, Moja prijateljica, Vjetar u kosi, Troje) proslavio još ’80-ih, no novi materijali pokazuju odmak od power-popa koji ga je svojevremeno proslavio.

Kad je riječ o medijskim istupima, Funčić je prilično samozatajan i manje je poznato da je riječ o tvorcu mnogobrojnih uspješnih pjesama različitih domaćih umjetnika.

Tvorac je debi-albuma Tine Vukov “Tuga dolazi kasnije” (glazba, stihovi, aranžman i glazbena produkcija), a kao producent je prisutan i na mnogim albumima i snimkama riječkih rockera (Grad, En Face, Damir Halilić-Hal), jazzera (Quartet Sensitive, Denis Razz, Henry Radanović, Matija Dedić), solista (ENI, Carla Belovari) i mnogih drugih.

Dobitnik je nagrade Porin za koju je i višestruko nominiran.

Pjesma “Dječak” je najava skorog albuma na kojem se Funčić prvi put predstavlja kao kantautor, ponajviše zahvaljujući entuzijazmu Vlade Simcicha-Vave koji je ove pjesme “ukrao” iz ladica ovog samozatajnog umjetnika iz Rijeke.