Robert Muha Jurčec (Vulkan, Rockheads): Mojih TOP5

muhaNakon potvrde njihovog nastupa na 3.Zagreb Guitar Showu zamolili smo članove Vulkana da nam naprave svoje TOP5 liste omiljenih izvođača/albuma.

Prvog smo ‘priveli’ bubnjara Roberta Jurčeca Muhu.

Ha, malo je teško strpati samo 5 albuma u neki top, jer ima toga dosta kvalitetnog u vrijeme kad sam ja započeo sa konzumacijom rock’n’rolla, pa u nekoj osobnoj selekciji,favoriti su:

1.MOTÖRHEAD – ACE OF SPADES

Ovaj album je definitivno na prvom mjestu,jer je po mom ukusu kak rock band mora zvučati. Svirka,produkcija,sirovost,energija,nema ‘filozofije’,čisti rock’n’roll!

2.MOTÖRHEAD – NO SLEEP ‘TIL HAMMERSMITH

Opet Lemmy i njegova ‘banda’,ovaj put live album,koji sam provukao kroz nekoliko kompleta igli na gramofonu i par primjeraka vinila. Set lista pjesama,produkcija,svirka,uvijek se smrznem kad poslušam album,naravno volume na übera.

3.AC/DC – HIGHWAY TO HELL

Kaj reč za ‘Ejsiće’ osim da je ovaj album lektira boogie rocka,od sjajnog vokala Bon Scotta,riffovi,produkcija,nema pjesme koja nije mrak na albumu.

4.AC/DC – IF YOU WANT BLOOD (YOU ‘VE GOT IT)

Opet Angus i ekipa,samo live. Produkcijski najbolji live koji sam čuo,bubanj snimljem vrhunski,pogotovo hi-hat i činele. Riff raff definitivno najbolja pjesma ikad za otvaranje koncerta.Svirka banda na najvišem nivou.

5.MOTHER’S FINEST – SUBLUXATION

Možda dosta ljudi nije čulo za taj band,ali spoj hard rocka i funka u izvedbi tog banda,te sjajnog vokala Joyce Kenedy je za mene bilo pravo otkriće. Svi albumi su im odlični,ali bi izdvojio ovaj koji je isto live.Taj album mi nije izlazio iz playera dobrih par mjeseci. Savršena produkcija,svirka,vokali. Preporuka za sve ljubitelje žestine u kombinaciji sa dobrim grooveom.