Róisín Murphy objavila novi singl – Ten Miles High

Nakon što je postavila standarde sa pjesmom „Mastermind”, Róisín Murphy je objavila video spot za singl „Ten Miles High”, s nadolazećeg albuma „Take Her Up To Monto”. Novo izdanje objavit će 8. lipnja izdavačka kuća „PIAS”.

RM_THUTM_pressshot_high-resSingl „Ten Miles High” u sebi ima pop elemente na koje nismo navikli kad je Róisín Murphy u pitanju. „Bila sam preplašena kad sam pisala pjesmu „Ten Miles High”, mislila sam da je previše pop i da se neće uklopiti u novi album. Na svu sreću, prebrodila sam tu krizu“.

Na prošlogodišnjoj dodjeli „Mercury” nagrada, Róisín je predstavila svoje redateljsko umijeće, koje ponavlja sa video spotom novog singla „Ten Miles High”. Pored toga što glumi u njemu, sama je izabrala živopisne kostime i osmislila koreografiju i scenografiju. Video spot predstavlja kaleidoskopski prikaz Londona. Vizualne teme se često javljaju naknadno, a „Ten Miles High” Róisín Murphy opisuje kao: „Video koji predstavlja stvarnost, na koju nismo navikli. Igrala sam se sa „stvarnim” i „prihvaćenim” stereotipima iz jednog sasvim drugačijeg okruženja. Pokušala sam neprimjetnu odjeću i obične radnje prikazati kroz sasvim drugačiju prizmu“.

Róisín Murphy nastavlja stvaralački proces koji je započela 2014. godine sa EP izdanjem, „Mi Senti” i nastavila 2015. sa albumom „Hairless Toys”. Predstojeći album „Take Her Up To Monto”, po njenim riječima, obiluje novim divljim „izumima”.