Rokolomotiva ”Omara Beach” – novi singl + album prvijenac

clip_image001Rokolomotiva, splitska alter-pop grupa, objavljuje singl “Omara Beach”, kao najavu albuma prvijenca “Rudijev blef” koji će se u izdanju diskografske kuće Dallas Records ovog ljeta naći na policama CD shopova.

“Omara Beach”, prava “ljetna” pjesma, idealna je najava za dugu, toplu koncertnu sezonu koju najavljuje Rokolomotiva.

Autor pjesme je Ivan Perić.

Rokolomotiva, koju karakterizira specifična autorska poetika i melodični zid alternativnog rocka i mediteranskog popa, iza sebe ima dug garažni staž i mnogo živih nastupa. Ističu se svirka u emisiji “Demobox” Hrvatskog radija Split, lanjski nastup na Festivalu Lastovo- otok glazbe te recentni koncert u klubu “Lazareti” u Dubrovniku, gdje je standardnu postavu Rokolomotive, Stipe Vidić – glas i gitara, Ivan Perić- gitara, Rudolf Vučemilović – bas i Ivan Fistanić – bubanj, oplemenio prof. Marin Limić na klaviru i klavijaturama.

Prapočeci Rokolomotive sežu u 1990-te u Splitu kad Stipe Vidić, Ivan Perić i pokojni Mato Janjić počinju stvarati autorske skladbe. Godine 2001. Vidić i Perić su se povezali S Rudolfom Vučemilovićem, iskusnim basistom splitske underground scene („Rapa Nui”, „Rumplstinsky”). Nakon nekoliko promjena bubnjara grupi se 2005. pridružuje Ivan Fistanić („Pelegrin“, „Krankenhaus”, „Uši i puši“, čime se postava ustaljuje, te se održavaju samostalni koncerti po klubovima i gradovima Dalmacije (Dubrovnik, Split, Zadar, Makarska, Vis, Lastovo). Godina 2009. je vrlo značajna za Rokolomotivu jer tada upoznaju Mišu Limića, kompozitora i vođu kultne grupe Stijene koji u sljedećih nekoliko godina značajno utječe na grupu svojim znanjem, iskustvom i energijom. U proljeće 2012. Rokolomotiva kompletira višegodišnji studijski rad na 11 autorskih pjesama, a zvučnu sliku u studiju zaokružuje pijanist Marin Limić svojim osebujnim stilom koji objedinjuje klasičarske orkestracije sa suvremenim sint-zvukom. U ljeto 2012. grupa ima zapažen nastup na Lastovu na Festivalu novih skladbi sa istoimenom skladbom „Rokolomotiva“ kao svojevrsnim manifestom grupe.

U travnju 2013. Rokolomotiva potpisuje za diskografsku kuću Dallas Music, a ovo ljeto objavljen je album “Rudijev blef”.