Petak, 1 ožujka, 2024

Vijesti koje će obradovati sve gurmane i ljubitelje dobre kapljice!

Prosinac je tradicionalno mjesec darivanja, a ove godine više nego ikad porasla je savjest o poklonima koji su originalni, pričaju neku posebnu priču, a u idealnom scenariju su hrvatskog porijekla

1/ Old Pilot’s Art Edition

Mnogi znaju inspirativnu priču koja se krije iza svjetskog uspjeha hrvatskog brenda, čiji je prvi i najuspješniji proizvod, London Dry Gin, lani pomeo konkurenciju na najprestižnijem svjetskom natjecanju IWSC, okrunivši se titulom ‘najboljeg London Dry Gina na svijetu’. Iza tog uspjeha stoji entuzijazam prijatelja i kolega pilota Hrvoja Bušića i Tomislava Anadolaca. U međuvremenu su osmislili i proizveli još jedan vrhunski proizvod – Old Pilot’s Gin – Barrel Aged Gin. To je gin dobiven odležavanjem u nekoliko hrastovih bačvi različitih vrsta drveta. Za blagdane su ga prigodno ‘ukrasili’ – odnosno lansirali Old Pilot’s Art Edition – u suradnji sa svestranom hrvatskom umjetnicom Marinom Mesar, poznatijom pod umjetničkim imenom OKO.



2/ La Riseria – vrhunske talijanske delikatese na jednom mjestu

U vrijeme pandemije kada nam je putovanje ograničeno, La Riseria u Hrvatsku donosi vrhunske talijanske delicije koje su savršen dar za blagdane. Sedamnaest vrsta tjestenina u različitim okusima dolazi s juga Italije. Posebnu pažnju privlače sirevi iz regije Friuli Venezia Giulia, baš kao i pršuti iz regije San Daniele i iz Parme, te salame iz Piacenze. Sve slastice su iz Dall’Ava Bakery iz pokrajine Friuli, koje se od ove godine nalaze i na policama čuvenog londonskog Harrodsa. Posebna priča su prosecca bijela vina iz pokrajine Veneto, dok su četiri crna vina iz Toskane. Pravi raj za gurmane, zar ne?

3/ #CelebrateLaVida uz Freixenet pjenušce

Freixenet je najpoznatiji španjolski pjenušac s tradicijom duljom od 150 godina, a nosi zaštićenu oznaku geografskog podrijetla cava, specifičnu za pokrajinu Kataloniju. Cava je vrsta pjenušavog vina koja se proizvodi tradicionalnom metodom vrenja u boci, u svijetu poznatoj i kao šampanjska metoda, a odlikuju je bogati mjehurići i zlatna boja.
Jedan je od najpoznatijih Freixenetovih pjenušaca Cordon Negro Brut, a nastao je 1947. u vinogradima La Freixenada u pokrajini Penedes, u Kataloniji. Prepoznatljiv je po jedinstvenoj crnoj frosty boci, mnoštvu raskošnih mjehurića i iznimnoj suhoći. Savršen je za aperitiv zbog svježeg, crispy i voćnog okusa, bez dodanog šećera. Inače, sazrijeva u boci između 10 i 14 mjeseci, pa je zato odličan odabir za sve ljubitelje reskog pjenušavog vina s izraženim karakterom. Pjenušci Freixenet, posebica dva najpoznatija Cordon Negro i Carta Nevada, zbog svoje pitkosti, specifičnih mjehurića i mediteranskog štiha savršeni su za svakodnevnu konzumaciju. 

 

4/ Rukom oslikane Shuz. platnene vrećice za vino

Iza hrvatskog brenda Shuz. već ej 10 kreativnih godina u kojima su njihove tenisice i narukvice proputovale svijet, udale i nasmijale stotine mladenki, kuma i djeveruša, prijateljica… Proizvodi iza kojih stoje Ljudmila Pribilović i Maja Žirovčić uvijek su bili simbol iskrene nježnosti, prijateljstva i topline, a to su utkale i u najnoviji proizvod – ručno oslikane vrećice za vina – Wine bagz. Vrećice su od eko materijala, ručno šivane i oslikane. Svaka vrećica brenda Shuz. je drugačija, a mogu se potpuno personalizirati i prilagoditi željama kupca. Za ove blagdane kreirale su posebnu ediciju s motivom orašara, no svaka vrećica za koju se klijent odluči bit će oslikana motivom po njegovoj želji.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime