Scarlet Notes – “Ptice od papira”

Nakon objavljivanja hvaljenog debitantskog albuma “Naivno srce” krajem lipnja prošle godine, Scarlet Notes nastavlja svoju glazbenu avanturu koncept projektom koji su nazvali “3/3”. Namjera im je u naredne dvije godine u razmjerno pravilnim razmacima objaviti tri puta po tri tematski i ugođajno srodne pjesme te ih na kraju razdoblja objediniti na albumu. Pjesme crpe nadahnuće iz međuljudskih odnosa i životnih (ne)prilika.

Prva iz početnog “trisa” pjesama objavljena je krajem veljače pod naslovom “Obrisi”, a niz nastavljaju pjesmom “Ptice od papira“. Snimanje, miks i produkciju potpisuje Jere Šešelja, mastering Luka Tralić Shot, a za zanimljivo crno-bijelo video rješenje su još jednom zaslužni stalni suradnici iz zadarske Bifora video produkcije.

Pjesmom i spotom smo pokušali dočarati razgovor između dvije bliske osobe, koje usprkos razlikama, dijele i žive sličan život, osjećaje, probleme i (ne)uspjehe“, kažu iz Scarlet Notes.

U svom šestogodišnjem postojanju, Scarlet Notes privukli su pažnju publike i medija ulascima u finala HGF-a (2.mjesto), HR demo kluba te Zadarske gitarijade, što je rezultiralo objavljivanjem debitantskog albuma “Naivno srce”, koji su promovirali brojnim koncertima diljem Hrvatske te mini turnejom u Velikoj Britaniji.