Bad Mushrooms predstavili svoj prvi spot

Sesvetski (hard/blues) rock bend „Bad Mushrooms“ objavio je svoj prvi spot za singl „Borba“. Ta se pjesma nalazi na nedavno izdanom prvom EP-ju „Put do vrha“ te svi koji ju još uvijek nisu čuli, neka sada uživaju u glazbi i spotu koji su dečki pripremili.

Postavu benda čine vokal Hrvoje Bačanek, orguljaš, klavijaturist i back vokal Jan Tomašević, gitarist i back vokal Bernard Pavar, basist Petar Martinjak i bubnjar Goran Odžaklieski koji potpisuje tekst ove pjesme. Za glazbu su zaslužni Pavar i Tomašević, za aranžmane cijeli bend, a za redateljstvo, snimanje, montažu i postprodukciju Tvrtko aka Vidokk.

Na prostoru Draganaca, u Podravskim Sesvetama postoje đurđevački pijesci koje često nazivaju „Hrvatskom Saharom“ i „krvavim peskima“. Isključivo još taj dio slovi kao prava pješčana pustinja, dok su ostali pošumljeni. Upravo je na tom području ova petorka snimala svoj prvi spot. Jedna od zanimljivosti tijekom snimanja bila je ta da po tom pijesku šeću pravi mali škorpioni, a pola je benda bilo bosonogo i tako se izlagalo opasnostima uboda. No dobra je vibra očito škorpione paralizirala i ostavila u meditativnom stanju pa im se nisu približavali i dečki su spot uspješno priveli kraju.

Naravno, obučeni u stilu 70-ih u krupnom planu te iz ptičje i žablje perspektive prikazuju instrumente te sviranje, ali i svaki član benda ima svojih par sekundi s time da se najviše pojavljuje vokal zbog naglaska na pjevanju. Ne odvlače pozornost na nešto nebitno što je pohvalno i vidi se da su vjerni sebi te da ne idu u nepotrebna kompliciranja. Pustinja, odličan rock zvuk i što nam više treba…

Bacite i više od jednog pogleda na ovaj spot jer jednostavno zrači pozitivnom energijom, a sam zvuk pjesme je zarazan te se čuje njihova crta originalnosti i autentičnosti. Uživajte do rujna kada će i „Put do vrha“ dobiti svoje ekranizirano izdanje, a do tada dio teksta ove odlične pjesme:

Drugi mi život kroje,
Protiv moje volje,
Da za njih bude najbolje
Drugi život mi slažu
Ali ne kažu što sve čeka me
Znam da doći će dan
Kada uloge će biti drugačije podijeljene

Ček dis aut