Juraj Jurlina snima prvi singl

juraj6
Krajem 2009. Ivan Mihaljević me upozorio da poslušam jedan mladi band iz Belišća pod nazivom Off Duty. Nakon slušanja sve je bilo jasno. Odlična i žestoka glazba, vrsni instrumentalisti…U svakom slučaju band kojeg je vrijedno zapamtiti i pratiti njegov razvoj.

Nekoliko mjeseci kasnije slijedi prijava gitariste Petra Štroka na natjecanje MASTER2010 i osvojeno prvo mjesto po glasovima publike i treće po glasovima žirija.

Nedugo zatim pjevač Juraj Jurlina prijavljuje se za show Hrvatska traži zvijezdu i zamalo ulazi u finale…

Nakon smirivanja euforije oko HTZ-a posjetili smo Juraja u studiju Ivana Mihaljevića u kojem radi na prvom singlu.

Neću te puno pitati oko HTZ-a no zanima me odakle ideja da se prijaviš na jedan ovakav show?

Jedan od glavnih razloga prijave bila je želja za promocijom koja će biti dobar temelj za daljnju gradnju pjevačke karijere. Zapravo je sramota što je u Hrvatskoj, trenutno, to gotovo jedini način da se netko eksponira i da u uđe u svijet estrade, da dođe u doticaj sa glazbenicima koji rade i prodaju albume, nauči nešto o tom poslu…Takozvana demo scena je uvijek na marginama i ostaje zaboravljena. I uvijek ostaje samo demo scena o kojoj nitko ne vodi računa. Žalosno, ali tako je.

Novi projekt?

I prije nego sam ispao iz HTZ-a imao sam dogovor s Ivanom Mihaljevićem da mi producira jedan singl i evo upravo radimo na tome. Ivan je sjajan glazbenik, gitarist i producent.

Želja mi je bila čim prije ući u studio jer sam tijekom HTZ show-a dobio različite ideje i, mogu tako reći, proširio vidike. Sad radimo i pokušavamo izvući maksimum iz prve pjesme.

Dakle, za sada samo jedna stvar?

Da, za sada je to to. Pokušat ćemo to progurati i snimiti spot. Kao HTZ kandidat imam potpisan ugovor s Dallas Records.

Da li ostaješ pri nekadašnjem Off Duty stilu ili…?

Princip rada u bandu se promijenio i sada radimo kao Juraj Jurlina i Off Duty. Glazba je ostala rock, ali pokušavamo biti nešto moderniji pa i komercijalniji. Iskušavamo različite ideje, malo snažniji sound, ali radimo na melodičnom refrenu koji se lako pamti i ulazi u uho.

Kako zvuči Juraj s Off Duty-em u novom izdanju imat ćemo uskoro prilike čuti, a pitali smo i Ivana Mihaljevića da nam kaže nešto o ovoj suradnji.

Što bih rekao, a što već nije rečeno? Jura je napisao tekst i glazbu, a aranžman je zajednički. Došao sam na par dana u Belišće, bio na probama i sugerirao neke stvari oko aranžmana i evo sada smo ovdje u Zagrebu i snimamo. Jako mi je drago raditi s Jurajem i Off Duty zato što dečki stvarno fenomenalno sviraju. U Hrvatskoj nisam vido tako mlad bend koji tako dobro zvuči.

Dakle, ne preostaje nam ništa drugo nego da se strpimo dok se stvar ne zavrti po radio stanicama.

Ček dis aut