Blues u školi

banner-bluz

Četri dana u lipnju Zagreb će biti stjecište fenomenalnih blues događanja ujedinjenih u drugo izdanje Zagreb International Blues festivala. Od 09. do 12. lipnja ZIBF će ugostiti preko dvadeset izvođača iz pet zemalja, promocije albuma, projekcije filmova, glazbene radionice, izložbe slika i još puno popratnih događanja – za sve ljubitelje bluesa nevjerovatna prilika da vide i čuju ponajbolji svjetski i domaći blues

clip_image002

Jedan od programa Blues Festivala je prenošenje ljubavi prema glazbi na najmlađe naraštaje. U Americi, gdje je program i započeo u organizaciji „Blues Foundation-a“, takve programe / predavanja pod nazivom „Blues in schools“ održavaju poznati svjetski glazbenici poput Joe Bonamasse ili naše prošlogodišnje headlinerice Candye Kane. U Hrvatskoj su ulogu „stjegonoše bluesa“ preuzeli na sebe dva istaknuta blues glazbenika – Tomislav Goluban i Nebojša Buhin. 

Ove godine radionica će se održati u četvrtak 9. lipnja u 13 sati u osnovnoj školi „Sesvetska Sela“ u Sesvetama i sa time će zvanično započeti Drugi Zagrebački Internacionalni Blues Festival.

Pod hrvatskim nazivom „Upoznajmo glazbu“, „Blues in Schools“ će najmlađem naraštaju pokušati približiti blues i usaditi ljubav prema toj tradicionalnoj glazbi iz koje je proizašla sva današnja moderna glazba i nadamo se da će već sutra neko od klinaca iz Sesveta početi svirati gitaru ili usnu harmoniku.

DETALJNU SATNICU FESTIVALA I BIOGRAFIJE IZVOĐAČA POTRAŽITE PO DANIMA OVDJE

www.zibf.info

Ček dis aut