Ćulibrk, Novak & Golubić trio u Vip clubu

vipĆulibrk, Novak & Golubić trio novonastali je bend u sastavu trojice mladih i ambicioznih glazbenika, a čine ga Petar Ćulibrk (klavir), Tomislav Novak (bas gitara) i Pavle Golubić (bubnjevi). Ovaj trio svježeg glazbenog izričaja nastupit će u Vip clubu u srijedu 29. veljače, s početkom u 21 sat. Cijena ulaznice iznosi 30 kn.

Tomislav i Pavle zajedno sviraju od 2001. godine u raznim postavama, a  jazz karijeru započinju 2002. godine u klubu legendarnog Boška Petrovića. Nekoliko godina kasnije Pavle surađuje s Petrom Ćulibrkom i pjevačicom Moranom Mesić. Nakon završenog studija u Belgiji, Pavle se 2010. vraća u Zagreb i nastavlja suradnju s Tomislavom, a uskoro im se pridružuje i Petar. Zajedničkim snagama započinju stvaranje uzbudljive i razigrane autentične glazbe pune emocija.

Petar Ćulibrk rođen je u 10. prosinca 1986. u Dubrovniku. U osnovnoj glazbenoj školi počinje svirati klavir, a školovanje nastavlja u Umjetničkoj gimnaziji ”Luka Sorkočević” te na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je diplomirao 2011. godine na odsjeku za kompoziciju i glazbenu teoriju. Jazzom se počinje baviti u četrnaestoj godini. Po dolasku u Zagreb surađuje s Moranom Mesić u kvartetu ”Afinado” te s brojnim drugim hrvatskim jazz glazbenicima (Matija Dedić, Jasna Bilušić, Saša Nestorović etc.). Istovremeno se usavršava na seminarima kod Kennyja Barrona,Tonyja Monaca, Stefana Heckela, Renata Chicca, Joea Kaplowitza i Adama Holzmana. Djeluje kao pijanist u kvartetu Corona, a trenutno radi i kao pročelnik klavirskog odjela na Učilištu za popularnu i jazz glazbu.

Tomi Novak rođen je 7. listopada 2011. u Zagrebu. U četrnaestoj godini počinje se zanimati  za bas gitaru, a uskoro se zaljubljuje u akustični blues i ragtime pa uz bas počinje svirati i akustičnu gitaru. Na poziv profesora Woodyja Manna, 2002. godine odlazi u Amsterdam na gitaristički seminar. U naredne tri godine sudjeluje na različitim seminarima u Amsterdamu i New Yorku  te uči od gitarista Woodyja Manna, Ducka Bakera, Michaela Langera, Lassea Johansona, Petera Fingera, Boba Brozmana, Johna Cephasa, Renea Worsta (kontrabas) i drugih. Odlazi i na gitarističke seminare u Englesku (Tothnes) te Mađarsku (Revulop). Aktivno sudjeluje na etno radionicama i seminarima (Grožnjan 2009., Rattvik, Švedska 2010). Putuje i nastupa na značajnim blues, ethno i jazz festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Godine 2009. izabran je za najboljeg gitaristu 1st CBC-a (Croatian Blues Challenge), a 2010. nominiran je za nagradu Status (najbolji gitarist). Djeluje kao član nekoliko sastava: Solarship, Tomi Novak i Krešo Oremuš duo, Afion te kao solist country blues glazbe.

Pavao Golubić rođen je 17. rujna 1984. godine u Zagrebu. Violinu počinje svirati u osnovnoj muzičkoj školi, a u srednjoj školi Vatroslav Lisinski upisuje udaraljke. Udaraljke je diplomirao na Kraljevskom konzervatoriju u Antwerpenu kod profesora Ludwiga Alberta i Lea Ouderitsa i stekao diplomu Bachelor stupnja. Trenutno je student pete godine Muzičke akademije u Zagrebu na udaraljkama kod profesora Igora Lešnika. Bubnjeve i udaraljke dodatno je usavršavao u Hrvatskoj i inozemstvu na seminarima i privatnim satovima kod Mareka Patrmana, Krunoslava Levačića, Arija Honeiga, Alexa Acune, Doma Famulara, Danea Richesona, Joja Mayera i drugih. Član je  “Bing Bang” udaraljkaškog ansambla studenata Muzičke akademije i profesor bubnjeva na Rock akademiji u Zagrebu. Nastupa u kazalištu Komedija te u simfonijskom okrestru HRT-a. Nastupao je s vibrafonistom legendarnog Franka Zappe – Daveom Samuelsom te s domaćim velikanima jazza: Boškom Petrovićem, Davorom Križićem, Matijom Dedićem i drugima.

Ček dis aut