Esperanza Spalding najavila novi album

esperanza-spalding

Esperanza Spalding za ožujak 2012. priprema novi album ‘Radio Music Society’.

Esperanza je prošle godine u veljači osvojila nagradu Grammy u kategoriji ‘Best New Artist’, što odavna nije pošlo za rukom nekom jazz glazbeniku, pobijedivši superpopularnu teen zvijezdu Justina Biebera. Nagradu je dobila za svoj ‘Chamber Music Society’ album.

Esperanza o novom albumu, ‘Radio Music Society’, ne voli govoriti kao o nastavku, nego kao o dijelu iste ideje.

Esperanza Spalding: Radio Music Society“U originalu, mislila sam kako bi bilo zabavno objaviti dvostruki album.” komentira Spalding. “Jedan disk sa intimnim, suptilnim istraživanjem komornih radova, a drugi na kojem jazz glazbenici istražuju forme i melodije koje su na liniji onoga što bi okarakterizirali kao ‘pop’ pjesme. To su dvije stvari koje me stvarno interesiraju i intrigira me razmišljati o različitim pristupima prezentaciji u pisanju svake od tih dviju vrsta pjesama. Na ‘pop’ strani razmišljam o slušaocima koji nisu u jazzu, ali razmišljam i o ljudima unutar svoje glazbene zajednice koji mogu najbolje interpretirati svaku pojedinu ideju.”

Album će pratiti i konceptualni video spotovi snimljeni na različitim lokacijama uključujući New York, Barcelonu i Portland.

Ček dis aut