Friends Matije Dedića

clip_image001

Prijateljstvo je ‘krivo’ za novi album Matije Dedića – ‘FRIENDS’.

Ova prava glazbena poslastica kao ideja dugo se krila u krugu Matije Dedića i njegovih sedam najbližih prijatalja, Kristijana Beluhana, Thane Pavelić, Elvisa Penave, Mladena Barakovića, Borne Šercara, Vicenta Archera i Kendrick Scotta.

Svi oni svojom su kvalitetom i načinom izvođenja obilježili ovaj dugoočekivani album, na kojem se nalazi osam pjesama – ‘My one and only love’, ‘There will never be another you’, ‘For sentimental reason’, ‘Our love is here to stay’, ‘My funny valentine’, ‘On a clear day’, ‘You are too beautiful’, ‘Siena’ i jedan bonus track ‘Blue in green’. Bonus pjesma ‘Blue in green’ snimljena je u Live in skyline studiju, u New Yorku, zajedničkim snagama i entuzijazmom, Matije ,  te svjetski poznatog  jazz basista Vicente Archera i najboljeg svjetskog bubnjara Kendrick Scotta. Ostale pjesme snimane su u zagrebačkom Morris studiju.

Ovu zanimljivu ilustraciju na naslovnici koja predstavlja Matiju za klavirom, na mobitelu je nacrtala Matijina sestra, Sandra Slavica, a cijeli dizajn knjižice napravio je Ivan Kraljević.

Matija se na ovom albumu nije okušao samo kao glazbeni virtuoz već i kao aranžer svih pjesama i producent cijelog albuma.

‘Friends’ je album u kojem ćete zasigurno uživati, a to vam garantira i popis glazbenika koji se okupio na ovom izdanju.

Ček dis aut