Ivan Kapec Band u Saxu

imagepiše: Dinko H. Sansky

Ivan Kapec Band nastupit će u srijedu 26. listopada u Saxu, u okviru projekta Global i antiglobal jazz. Riječ je o profinjenim glazbenicima predvođenim jednim od najvećih lirika hrvatske jazz gitare, Ivanom Kapecom, čovjekom doista osebujne pojavnosti u našoj glazbi. Naime, skladbe s njegovih albuma «Lancun» i «Bava», a i neke nove, uvijek plijene emotivnošću i finim spojem mainstream jazza s našim dalmatinskim, zagorskim ili slavonskim podnebljem i ugođajem. To i jeste Ivanova intencija, i tu je na dobrom putu.

Jazz koji nude Kapec i ekipa je i slušljiv i iskren, publika u Saxu će to svakako imati zgodu čuti. Tim prije što Kapec djeluje s provjerenim imenima jazz glazbe, glazbenicima od kojih je svaki priča za sebe i ljudima koji su u jazz glazbi već ostavili duboke tragove. Vidimo se u Saxu!

Ivan Kapec Band su:

Ivan Kapec – gitara
Miro Kadoić – saksofon, flauta
Hrvoje Galler – klavir
Mladen Baraković – kontrabas
Borko Rupena – bubnjevi

Evo što su rekli o njihovoj glazbi Mladen Mazur i David Cox:

Global i antiglobal jazz

Ivan Kapec Band sastavljaju vrsni jazz glazbenici, a sviraju autorske skladbe I. Kapeca, s hvaljenih albuma Lancun i Bava te nove, još neobjavljene, svježe izašle iz skladateljske radionice. Glazba koju stvaraju mediteranskoga je daha, filmične atmosfere i lucidne energije.

…..“Ivan Kapec u našem je jazzu po mnogočemu specifičan interpret jazza. Obilježava ga posebna glazbena osmišljenost, on je, što bi se danas reklo, cool, što se dakako odražava i u njegovu sviranju.“

Mladen Mazur, Vijenac

…..“The young Croatian Ivan Kapec plays melodic guitar-oriented jazz in the tradition of Pat Metheny and others. But he also brings a Euro-sensibility and a willingness to experiment with electronics to this style of playing.“

David Cox, Rambles – cultural arts review magazine

www.myspace.com/ivankapec

Ček dis aut