Ladies’ Night uz Elmu

Na večeri dama u jazzu JAZZart predstavlja vokalisticu Elmu koja će nastupiti uz klavirista Paula Kempfa, basista Tomislava Novaka i razne gošće.

“Glazba je jezik srca i tu se svi imamo priliku razumjeti, a otud sva vjera i Ljubav u pjesmama koje uživam pjevati…”, kaže mlada glazbenica koja će, vjerujemo, zagrijati srca publike. Stoga je bilo sasvim logično da smo upravo nju odabrali za početak mjeseca ljubavi. Kao što je i zamišljeno, Elma ima svoje gošće koje ćete imati prilike čuti na večeri ženskog jazza 4. veljače u 21h. Posebne gošće večeri su Marina Subarić, koja će se predstaviti u pratnji klaviristice Mirte Lovrić, Ani Vuletić, poznata kao prvi glas najpoznatije ženske klape ‘Cesarice’, svojim baršunastim glasom izvest će par jazz standarda te Petra Antolić, kćer poznatog hrvatskog pjesnika i kantautora Čede Antolića, koja izvrsno pjeva i blues i jazz te večeri će se, osim glasom, u izvedbi jedne sevdalinke pridružiti Elmi i instrumentalno – svirat će violinu!

Ovaj atraktivni program još je atraktivniji iz razloga što je ženama ulaz BESPLATAN! Bitno je napomenuti da se ovdje ne radi o isključivo ženskoj večeri, već je klub otvoren za sve koje zanima dobar jazz na ženski način.

Elma je počela kao violinistica, prošla raznorazna školovanja da bi se na kraju ipak zadržala u glazbi. Pod utjecajem izuzetno entuzijastičnog dirigenta te prvog profesora pjevanja, Bojana Pogrmilovića, odlučuje se intenzivnije posvetiti glazbi. U klasi prof. Mirele Brnetić, godinama uči i usavršava tehniku pjevanja te razvija cjeloviti pristup glazbeno-scenskoj izvedbi. Nastupala je samostalno kantautorski te u Jazzy-pop bendovima Inner i Silence (kasnije, Tishina) od kojih se potonji bavio autorskim radom. Publici se predstavio kroz Jazz klubove u Zagrebu i okolici te u zadarskom Arsenalu.

Poznanstvo i suradnja s klaviristom Paulom Kempfom započela je pod okriljem Studia Kubus unazad nekoliko godina. Kako je repertoar razvijan u smjeru Jazz standarda, prvi su koncerti izvedeni u zagrebačkom Jazz clubu. Na proljeće 2008.g nastupom na festivalu F=M predstavili su se široj gradskoj publici. Na jesen iste godine održan je cjelovečernji Soft i Sevdah jazz koncert Daydreaming u punoj MM dvorani ITD centra, gdje su se vokalno-instrumentalnom kolažu pridružili čelo, bas gitara i perkusije. Obrade bosanskohercegovačke ljubavne pjesme – sevdalinke u modernoj i jazzy maniri zauzimaju sve značajniji dio repertoara.

JAZZart predstavlja
Ladies’ Night uz Elmu
Večer jazza, bossa nove & sevdaha
Vrijeme: 4.2.2010. u 21h
Mjesto: Jazz Club, Gundulićeva 11

Više o Elmi:
http://www.elmamusic.com
http://www.myspace.com/elmaburnic

Ček dis aut