Nadahnuta svirka tria Brune Mičetića na Novi Jazz festivalu

bmt3

Jučer su na terasi Pivnice NILL u Novom Vinodolskom, u sklopu Novi Jazz 2012 festivala, zasvirali Bruno Mičetić Trio.

bmt1Nažalost, radi nenadanih zdravstvenih problema u Novi Vinodolski nije stigao proslavljeni Ratko Divjak, pa je na njegovo mjesto uskočio Dušan Kranjc. Ova zamjena bubnjara, osim što je prisilila trio da se odmakne od autorskog materijala kojeg ćemo uskoro imati prilike čuti na CD izdanju, nije nimalo umanjila doživljaj.

Naprotiv, poznavaoci domaće bubnjarske scene poznaju Kranjca kao iznimno darovitog i glazbeno ‘duhovitog’ bubnjara što je i ovaj put došlo do izražaja na oduševljenje prisutne publike.

bmt2Trio ‘sigurnom rukom’ vodi gitarista Bruno Mičetić, no svaki od glazbenika dobija dovoljno prostora da se iskaže u okviru repertoara u kojem su ove večeri prevladavali standardi koje su raspoloženi glazbenici ‘zavrtili’ na svoj način držeći pažnju publike tijekom, gotovo, dva sata svirke. Pričati o ovom triu, a ne spomenuti odličnog Joe Kaplowitza koji zvukom svog hammonda daje onaj ‘signature’ zvuk ovom triu, bilo bi svakako pogreška. Joe je i ove večeri bio na visini zadatka.

Obzirom na nenadanu zamjenu i činjenicu da u ovoj kombinaciji inače ne sviraju, primjetno je bilo da su si dečki dali malo više oduška u improvizacijama, no to je, u ovom slučaju, bilo ono što je bend nosilo čitavu večer, a publika je to znala cijeniti.

Slijedeći koncert na Novi Jazz festivalu:

29.08. Hologram

Jazz fusion vrhunske ekipe glazbenika (Marko Lazarić/Elvis Penava/Goran Delač/Kristijan Terzić) čiji je album nominiran u dvije kategorije za nagradu Porin, za najbolju jazz skladbu “Laika“ i za najbolju jazz izvedbu “Sand Dance”, a dobitnik je Porina za najbolju jazz skladbu „Laika“.

powered by: Pivnica NILL, PSC Zagreb, Generali Osiguranje

Novi Jazz 2012 realizira se u sklopu projekta Novi Music City 2012 uz podršku Grada Novi Vinodolski, Centra za kulturu i Turističke zajednice grada Novi Vinodolski.

http://novi-music-city.com

Ček dis aut