Nova jazz “karma” Tommy Smitha

Tommy SmithTommy Smith zahuktava jazz scenu ovo proljeće sa svojim novim glazbenim bendom Karma, s kojima 23.svibnja objavljuje istoimeni debitantski album.

Album „Karma“ predstavlja značajan odmak od dosadašnjeg izraza ovog uglednog škotskog saksofonista, skladatelja i profesora glazbe. Novi album je „otpuhao“ glazbenika prema jazz-rock sferama u kojima su se isprepleli elementi funka i groove ritmova sa notama irskog, škotskog, japanskog pa čak i albanskog folklornog utjecaja. Na njemu će se naći deset novih kompozicija i nedavno je snimljen s Jan Erik Kongshaugom u „Rainbow studios“ u Oslu.

Časopis „Scotsman“ je novu Smithovu grupu, koja je debitirala nastupom u Glasgowu prošlo ljeto, opisao kao najžešću i najkreativniju do sada. U skladu sa Smithovom filozofijom potpore mladih jazz umjetnika, bend je okupio dva zanimljiva mlada lica na jazz sceni – basista Kevina Glasgowa i bubnjara Alyna Coskera te klavijaturista Steve Hamiltona.

Smith je do sada uz sviranje u jazz grupama i big bandovima, surađivao i djelio binu s velikim jazz imenima kao što su Joe Lovano, David Liebman, Benny Golson, Joe Locke, Gary Burton, Chick Corea, Tommy Flanagan, John Scofield, John Patitucci i drugi.

Nakon objave albuma, koji će izdati Spartacus Records, očekuje se da će se objaviti i datumi ovogodišnjih nastupa.

Ček dis aut