Pejčinoski & Piff & Baučić na 9. Siscia Open Jazz & Blues Festivalu

Damjan Pejčinoski
Damjan Pejčinoski

piše: Dinko Husadžić Sansky

Deveti sisački jazz & blues festival ide dalje…subota, 19. 7. i dva odlična koncerta.

Damjan Pejčinoski mladi je makedonski gitarist širokih glazbenih interesa. Sinoć je nastupio sam, ali pokazao je raskošan talent, prošetao se gipsy swing standardima, izveo i neke svoje skladbe, a osobito je sisačku publiku dojmio obradama makedonskih tradicijskih skladbi…danas-sutra dostojan nasljednik Vlatka Stefanovskog.

Pejčinoski je brz, posjeduje doista zavidnu tehniku, komunicira s publikom, ima ono nešto što ga čini zanimljivim, simpatičnim i njegovi su koncerti ispunjeni finom atmosferom.

Bogunović - Baučić
Bogunović – Baučić

A onda su „rasturili“ Branimir Bogunović Piff i Ervin Baučić, i tu nema zamjerke. Baučić je pjevač sjajnih mogućnosti, Piffova pratnja na gitari bogata zvukom, neprekidno imamo dojam kako su dvojica ili trojica gitarista na pozornici…nisu, samo Piff, ali dostatno.

Rock i blues standardi nizali su se, ali ono što su napravili sa skladbama Zeppelina više je nego maestralno, moćno, usklađeno…Damir Kukuruzović ne griješi u odabiru izvođača na festivalu.

Baučić je jedan od moćnijih vokala koji su pjevali u Sisku, ostaje nam za očekivati kako će ga Damir uskoro opet ugostiti.

U nedjelju, 20. 7. nastupa Vlatko Stefanovski, a završni koncert 26.7. imat će Damir Kukuruzović i njemački gipsy swing čarobnjak Wawau Adler.

Ček dis aut