Promocija albuma ‘Manouche’ u Bulldogu

clip_image001U zagrebačkom klubu Bulldog, u petak 28.10. od 21 sat, održat će se koncertna promocija novog albuma- „Manouche“ – velikog jazz umjetnika Damira Kukuruzovića i njegova Gipsy Swing Quarteta.

Hrvatski baštinici slavnog Djanga Reinhardta, Damir Kukuruzović i njegov Gipsy swing kvartet, objavili su novi album, „Manouche“, koji jamči istinski glazbeni užitak.

Damir Kukuruzović veliki je virtuoz koji je u dosadašnjoj karijeri surađivao s brojnim glazbenicima jazz scene, od pokojnog Boška Petrovića do Angela Debarrea. Maestralna Kukuruzovićeva tehnika bila je dovoljan izazov i drugim vrsnim glazbenicima da mu se pridruže na albumu „Manouche“. To su: glasoviti francuski harmonikaš Ludovic Beier, Yorgui Loeffler, jedan od najtraženijih gitarista u domeni gipsy swinga, te Adrian Byron Burns, blueser iznimno upečatljiva glasa poznat po svojim nastupima s Billom Wymanom i Rhythm Kingsima. Uz Kukuruzovićeve goste koji spadaju u najznačajnije predstavnike gipsy swinga u svijetu, na albumu se kao gosti pojavljuju i vrsni saksofonist Marijan Jakić te Dragan Urlić na violini.

Osim predstavljanja novog albuma „Manouche“ na koncertu će odsvirati i veliki dio iz svog bogatog repertoara.

Pozivamo vas da nam se pridružite sutra, u petak 28.10., u zagrebačkom klubu Bulldog od 21 sat i uživate u vrhunskoj jazz svirci!!!

Nakon koncerta u Zagrebu, Damir Kukuruzović i njegov Gipsy swing kvartet kreću put Siska, gdje će u subotu 29.10. u Siscia Jazz Klubu Siščanima i gostima također prirediti pravu jazz poslasticu – ne propustite!

Ček dis aut