Siscia Jazz Club: ZAGREB JAZZ PORTRAIT – koncert

ZJP-u-sisku

piše: Dinko Husadžić Sansky

Kako Damira Kukuruzovića, Velikog Gazde sisačkog kluba iz opravdanih razloga nije bilo u Klubu u petak, 11. ožujka, pripalo mi je osobito zadovoljstvo redovitim posjetiteljima Kluba najaviti Zagreb Jazz Portrait i tako barem na trenutak podijeliti pozornicu s ovim vrsnim glazbenicima koji slave 20 godina iznimnog i kontinuiranog rada na našoj jazz sceni.

Koncert je to bio na kojemu je promoviran njihov novi nosač zvuka HRVATSKA JAZZ TRILOGIJA, a kako sam već na stranicama Mixera pisao o ovom sjajnom autorskom projektu, sad ću samo napomenuti da cijela stvar uživo zvuči još dojmljivije.

Uigranost, ležernost, sviračka međuigra svih članova banda oduševila je publiku, i kako već pisah – novi CD, svojom strukturom, skladbama, originalnošću i količinom glazbenih ideja isprepletenih s hrvatskim glazbenim podnebljem i snažnim autorskim pečatom ovog kolektiva sastavljenog od iznimnih glazbenih osobnosti, nedvojbeno je pobjeda radosti života i glazbenog žanra nad svim problemima koji nas snalaze… ova glazba liječi.

Sisački je koncert i sjajan uvod u ono što će se dogoditi za koji dan, u Lisinskom, na 21. Proljetnoj reviji jazza, u petak, 18. ožujka. I to će biti zgoda za uspješnu promociju ovog CD-a.

Mario Igrec, gitara, Nenad Jura Vrandečić, kontrabas, Saša Nestorović, saksofoni, Borna Šercar, bubnjevi i Hrvoje Galler, klavijature, dobitna su kombinacija za sve jazzoljupce u ovom dijelu svemira.

Ček dis aut