THE JON SPENCER BLUES EXPLOSION ponovno u Zagrebu!

blues explosionU trenutku kad smo već polako počeli gubiti nadu da ćemo ih ikada više imati priliku gledati uživo, čemu su dobrano doprinjele aktivnosti njihovih članova u drugim projektima, The Jon Spencer Blues Explosion su nas obradovali najavom svoje nove europske turneje te željom da u sklopu nje zasviraju u Zagrebu.

Tako će ih publika, nakon 6 godina, imati prilike vidjeti, 5. lipnja u zagrebačkoj Tvornici kulture, s početkom u 21 sat. Ulaz se otvara u 20 sati.

Kao potpora na njihovom dugo čekanom drugom zagrebačkom koncertu nastupit će senzacionalni švicarski electro-garage-punk one man band Urban Jr.

Cijena ulaznice u pretprodaji je 140kn  i može se kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku. Na ulazu će koštati 170kn.

Kad je početkom devedesetih Jon Spencer, nekadašnji gitarist i pjevač grupe Pussy Galore, zajedno s još jednim gitaristom Judahom Bauerom te bubnjarem Russellom Siminsom pokrenuo ovaj garage-blues-punk trojac, teško da je netko mogao i naslutiti koliko će bitnu ulogu odigrati u rock’n’rollu devedesetih kad su se nametnuli, ne samo kao jedan od vodećih nezavisnih bendova s kraja prošlog, već i kao bend koji je utabao stazu za niz novih imena koja su isplivala u novom tisućljeću, među kojima su zasigurno najpoznatiji The White Stripes i The Black Keys.

Uz sve navedeno ne treba smetnuti s uma da se tijekom devedesetih uz Blues Explosion redovito ljepila etiketa „najboljeg živog benda na svijetu“, što su uvjerljivo demonstrirali na svom jedinom zagrebačkom koncertu prije 6 godina, a pogotovo na legendarnom ljubljanskom koncertu 1997. kojeg su pohodile stotine ljudi iz Zagreba pa je već tada bilo jasno koliko je ovaj bend velik u ovom gradu.

Ček dis aut