Tim Garland okuplja jazz trio

tim-garland

Već svjetski poznati britanski saksofonist i skladatelj Tim Garland, ponovo je okupio „Storms/Nocturnes trio“ sa slavnim američkim vibrafonistom Joe Lockeom i virtuoznim pijanistom Geoffreyem Keezerom, kako bi snimili novi album u sklopu čega će biti objavljeni i datumi za turneju.

Opisani kao „internacionalni komorni jazz trio“, trio se prvi put okupio 2000. godine te potom snimio dva albuma „Storms/Nocturnes i „Rising Tide“ za izdavačku kuću Sirocco. Na novom albumu bi se trebale naći autorske kompozicije sva tri člana: Garlandove „Ripertoli“, „Lake of Weathers“ i „Ambleside Nights“, Lockeove „Snowfall in Central Park“ i „Her Sanctuary“, Keezerova „Daly Avenue“ te brojne druge. Jednostavnog imena „Via“, album bi trebao biti objavljen početkom travnja.

Tim Garland ovime ulazi u intenzivno glazbeno razdoblje – uz objavu albuma i turneju koja se planira krajem proljeća, ovaj poznati saksofonist iščekuje premijeru velikog koncerta s London Symphony orkestrom, vođenim François-Xavier Rothom, u Barbican centru.

Ček dis aut