Vip Club predstavlja: Dafnis Prieto ‘Proverb Trio’

Dafnis-Prieto

Njujorški suvremeni jazz projekt pod nazivom Proverb Trio, predvođen bubnjarom kubanskog podrijetla Dafnisom Prietom, nastupit će u Vip clubu u subotu, 14. siječnja, s početkom u 21 sat. Ulaznice za koncert mogu se kupiti u klubu po cijeni od 70 kn.

Proverb Trio uspješno stapa afro-kubanske ritmove i suvremeni jazz, a rezultat tog spoja donosi pravi spektar stilskih raznolikosti i daje potpuno novu energiju latino jazzu. Ekstatična i inteligentna glazba, složene kompozicijske strukture, ritmički avanturističke skladbe i sjajne tehničke vještine samo su neki od razloga zašto ne biste trebali propustiti ovaj koncert.

Začeci Proverb Trija sežu osam godina unazad, u 2004. godinu, kada su na Saalfelden Jazz Festivalu u Austriji prvi put zajedno nastupili Dafnis Prieto – bubnjar i skladatelj kubanskog podrijetla i Kokayi – pjesnik i vokalni umjetnik iz Washingtona. Snažna glazbena povezanost koja se osjećala između ova dva umjetnika inspirirala ih je da kao duo nastave održavati koncerte po New Yorku i diljem Europe. Nakon što im se pridružuje klavirist Jason Lindner, počinju nastupati pod nazivom Proverb Trio. Svoj prvi koncert održali su 2009. u muzeju Whitney u New Yorku, nakon čega su uslijedili nastupi po njujorškim klubovima i turneja po zapadnoj obali.

Improvizirana interakcija Prietovog virtuoznog i dinamičnog bubnjanja, Kokayievog repanja i pjevanja te Lindnerove harmonične sofisticiranosti i smionog istraživanja zvuka uvijek daje zanimljive rezultate. Upravo zato jer ovaj sastav stvara uspješne kompozicijske strukture na samom mjestu izvođenja, glazba koju izvode puna je iznenađenja i svaki put preuzima novi, drugačiji oblik, ujedno zadržavajući prepoznatljiv karakter i duh Proverb Trija.

Ček dis aut