“Vocalise” – HGM Jazzorkestar Zagreb feat. Charenee Wade (SAD)

wadeLISINSKI Nedjelja, 4.5.2014. u 20:00

Niz ovosezonskih gostovanja uglednih njujorških glazbenika u ciklusu HGM jazz orkestra Zagreb nastavlja mlada pjevačica, skladateljica, aranžerka i edukatorica Charenee Wade, rođena u Brooklynu. Inspirirana velikom Sarah Vaughan, jazz je počela pjevati u dobi od 13 godina.

Kroz slijedećih dvanaest godina intenzivnog izučavanja jazza i klasične glazbe, Charenee Wade je izrasla u istaknutu protagonisticu njujorške jazz scene, stekavši Master’s Degree na uglednom sveučilištu Manhattan School of Music. Između brojnih priznanja i nagrada koja je do sada primila u svojoj nedugoj karijeri izdvajaju se: nastup i intepretacija vlastite glazbe u Kennedy centru u Washingtonu u sklopu programa Betty Carter’s Jazz Ahead, izbor prve pratilje na vokalnom natjecanju Jazzmobile, zatim izbor prve pratilje godine 2010. na uglednom Theolonius Monk vokalnom natjecanju, te stipendija od 2007. do 2009. na JAS Academy Summer Sessions koju je vodio Christian McBride.

Trenutno djeluje kao predavač na sveučilištima Aaron Copland School of Music, City College i Jazzmobile Workshop program. Uz brojne nastupe izvan Sjedinjenih Država na uglednim festivalskim pozornicama ponajprije se izdvajaju nastupi u njenom rodnom New Yorku u klubovima kao što su: Jazz Gallery, Jazz at Lincoln Center’s Dizzy Coca Cola’s, Smalls i Zinc Bar in NYC. Svoj debitantski album Love Walked In objavila je u srpnju godine 2010.

Ček dis aut