Mindread objavili prvi EP

[one_half][/one_half]
Mindread, band sastavljen od članova iz Marije Bistrice, Zaboka i Zlatar Bistrice, objavio je svoj prvi EP koji vam donosimo na ‘testiranje’.

O sebi kažu:
“Zovemo se Mindread. Značenje našeg imena je zamišljeno tako da je u našem smislu riječi “mindread” subjekt kojem su misli pročitane. U većini slučajeva ljudi čitaju Mind read, tj. čitanje misli, pa eto da riješimo tu dilemu odmah u početku.

Naš muzički stil se u biti ne može u potpunosti definirati, s obzirom da svaki od nas četiriju članova sluša drugačiju vrstu glazbe. Utjecaji su raznorazni i nemamo neki veoma prepoznatljivi stil kojim bi se mogli poistovjetiti s nekim od poznatih bendovima. Neću ni početi nabrajat naše “utjecaje” jer bi me mogla počet boljeti ruka pa ću skratiti priču i reći da sviramo “začinjeni alternative metal “.

“Free your mind” je naša glavna misao prije početka svakog koncerta ili probe. Dok udarimo prvi ritam i popunimo prostor zvukom, taj zvuk čini protureakciju na sve loše misli, osjećaje, probleme te se isključujemo od ostatka svijeta svirajući; ulazimo u kolotečinu osjećaja koji nas čine time što jesmo i u konačnici želimo biti. Zvuk nas vodi u utopiju.

Mindread pjesme u principu imaju prilično kontraverzne, ali ujedno i jasne poruke i priče koje su otpjevane ili „odscreamane“ od strane dvaju vokala. U pisanje tekstova se uključuje cijeli bend. Glazbom se bavimo već dugi niz godina. Prošli smo kroz mnogo puknutih žuljeva, naotečenih glasnica, slomljenih palica, opni, trzalica i istrošenih kablova.
Dosad smo napravili 7 pjesama i jedna je u procesu: Mindread, Fracture, Utopia, Fire Exit, Living by the sound, User, Rejection.

Odsvirali smo 15-ak koncerata koji su prošli veoma dobro i žedni smo za još. Nakon silaska s stagea osjećamo bol u vratu i znoj koji nam dokazuju da je koncert bio dobar.”

Članovi:
Alojz Gršić (vokal)
Vinko Gršić ( gitara, vokal)
Oliver Totović (bubnjevi)
Denis Sinković (bass)

Ček dis aut