BORGHESIA – Izložba i svjetska premijera novog videa

And_Man_Created_GodNakon više od dva desetljeća, Aldo Ivančić i Dario Seraval se vraćaju na glazbenu scenu.  Mjesec dana prije izlaska novog albuma za američku diskografsku kuću Metropolis Records, naslovljenu ‘I čovjek je stvorio boga’, Borghesia se predstavlja sa tri nova vizualna projekta:

Dub Photo
Cover Art: And Man Created God
Video: We Don’t Believe You

Uz sudjelovanje fotografa Andraža Muljavca, Borghesia predstavlja seriju fotografija Dub Photo u kojoj se bavi načinima kako glazbenu dub tehniku prenijeti u medij fotografije. Također, serija je inspirirana i direktnim preradama slika i ikona ovog prostora i vremena, između ostalog i readymade Dada kotačem Marcela Duchampa koji ove godine slavi 100 godina. Svaka tema je napravljena u četiri koraka: pokušava uhvatiti događanje koji razgrađuju polaznu sliku i potom, sa dugom ekspozicijom analogno bilježi odjeke gibanja.

BorghesiaUz Duchampa,  fotografije tematiziraju i Clinta Eastwooda, Mao Tse-Tunga i djevicu Mariju. Na izložbi će javnosti biti prvi put predstavljen omot ploče I čovjek je stvorio boga / And Man Created God u seriji od 11 zasebnih fotografija koje su također rađene u suradnji sa fotografom Andražem Muljavcem.

Istovremeno će Borghesia premijerno predstaviti video spot Mi vam ne vjerujemo režisera Janeza Burgera (montaža Miloš Kalusek, postprodukcija i oblikovanje teksta Boris Garb, snimatelji Miha Poreduš, Metod Bočko i Pop TV). Mi vam ne vjerujemo je uvodna pjesma novog albuma I čovjek je stvorio boga koja tvrdi da više nema nikakve osnove za povjerenje u ekonomske i političke institucije suvremenog svijeta i njihove vođe. Sav kapital povjerenja je potrošen.

Ovo je ujedno i svjetska premijera novog videa Borghesie. Ulaz u Galeriju Greta je besplatan. Uvodni razgovor s autorima vodit će glazbeni i filmski kritičar Željko Luketić, autor predgovora za nedavno reizdani LP ‘Clones’ (Dark Entries, 2012.).

http://www.metropolis-mailorder.com/product.php?prodnum=MET+808
http://www.facebook.com/pages/Greta/338941669450048

BORGHESIA / ANDRAŽ MULJAVEC / JANEZ BURGER
Izložba MI VAM NE VJERUJEMO
Galerija Greta
Zagreb
Subota 10.05.2014. u 20:00 sati
Nedjelja 11.05.2014. od 16:00 do 22:00

Ček dis aut