Concrete Sun – “Last Man Under The Sun”

concrete sun

Concrete Sun, relativno mladi novosadski peteročlani southern rock bend osnovan 2007., nakon godinu dana stanke vratio se na scenu 2010. koju bend vjerojatno najviše pamti po nastupu na Exit festivalu gdje su djelili pozornicu sa Suicidal Tendencies.

No vjerujemo da će 2011., makar se bliži kraju, biti godina u kojoj će ih šira publika definitivno zapaziti. U kolovozu ove godine, Concrete Sun su objavili svoj studijski prvijenac Sky Is High, a ovih dana su snimili i spot za pjesmu “Last Man Under The Sun” s istog albuma. Za režiju video uratka na tragu svjetskih primjera ovog žanra zaslužan je Danijel Toader i možete ga provjeriti u linku ispod.

Prvi singl s albuma zvuči vrlo obećavajuće i na prvu nam je privukao pozornost. S obzirom da nismo pristalice ukalupljivanja zvuka u čvrste okvire, prenijet ćemo samostalni opis benda koji svoj stil opisuje kao spoj southern rocka, bluesa, stonera, groovea, sludgea i grungea koji isprepliću bluesy melodije, snažni vokali i heavy riffovi. No bez obzira kako bili stilski orijentirani, uradak zaslužuje da ga se posluša. Album je dostupan u digitalnom obliku preko službene stranice benda te ga možete besplatno skinuti ovdje ili naručiti fizičku kopiju direktno od benda (e-mail: concrete.sun[at]yahoo.com).

Bend je u potrazi za izdavačem i trenutno planiraju čim više live svirki kako bi promovirali recentni uradak, a mi se nadamo da ćemo ih imati prilike provjeriti uživo i u našim klubovima.

Ček dis aut